Produsent
Eduardo Torres Acosta
Om produsenten
Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.
De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.
Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.
Karakteristikk
Tredje årgang av denne vinen der det er laget i 2000 flasker. Lys briljant grønngul farge med flott frukt, tydelige mineral karakter og tanninstruktur. Fast, frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste fisk og skalldyrsretter, gjerne med bakte grønnsaker til. Prøv til spekemat, pølser og forseggjorte pastaretter. Drikk i dag eller la ligge i inntil 5 år.
Jordmonn
Fra 6 ulike contradas på nordsiden av Etna i kommunene Pitramarina, Allegracore, Sciaranuova, Crasa, Zucconero og Marchesa 550-930 moh. plantet som Albarello eller dobbel cordon. Jordsmonnet består av fin sand fra vulkansk aske fra ulike lavautbrudd. Vinstokkene er minimum 50 år.
Produksjonsmetode
Håndhøstete druer spontanfermentert med 2 dagers skallkontakt. Deretter modnet 8mnd i botti på 5-10 hl.
Druetyper
Catarratto 15%
, Grecanico 10%
, Inzolia 15%
, Minella bianca 60%