Om produsenten
Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.
Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch. Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området. De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn. I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.
En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen. Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert. Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.
Karakteristikk
Cabernet sauvignon fra Stellenbosch som stilmessig du aldri har smakt tidligere. Vinen er utypisk da den kommer fra lett jordsmonn med hovedsaklig granitt, og er dermed lavalkoholisk og ueiket uten å miste sin flotte fruktkvalitet. Prøv sammen med retter av rødt -& lyst kjøtt, ost eller til orientalske retter med en del krydder. Nytes best lett avkjølt.
Jordmonn
Fra granittholdig jordsmonn med topplag av leire på Polkadraai Hills i det sørlige Stellenbosch
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som presses som gjærer naturlig i et åpent gjæringskar. Etter 2 uker presses vinen direkte over i gamle 300-liters fat. Etter malolaktisk gjæring tilsettes små mengder svovel før videre modning i 4 måneder uten omrøring. Vinen tappes ufiltrert på flaske uten ytterligere svovel tilsatt.
Druetyper
Cabernet Sauvignon 100%