Om produsenten
Celler Mas Candi ble stiftet i 2005 av vennene Ramón Jané og konen Mercé Cuscó Pujol, Toni Carbo og hans fetter Ramon Galimany.
Med hver sin vinmark som hadde vært i familienes eie over generasjoner produserte de én musserende vin sammen, og har nå totalt 55 hektar med økologisk sertifiserte vinmarker rett ved siden av nasjonalparken Massis del Garraf i det høytliggende Penedes.
De har meldt seg ut av foreningen for å produsere DO Cava da de var uening i hvordan de store aktørene stod for dårlig jordbruk og dikterte retningslinjer, og regnes nå som en av de beste produsentene av musserende viner i området.
Siden 2012 har Toni Carbo også produsert viner sammen med sin kone Anna under etiketten Celler La Salada.
Karakteristikk
Flott duft av sitrus, mandler og epler. I munnen har vinen ørsmå bobler som gir en kremete munnfølelse med innslag av gule -& røde epler. Vinen avslutter friskt og tørt, og vil fungre ypperlige som tørsteslukker eller sammen med tapasretter eller fisk -& skalldyr.
Jordmonn
Vinmark plantet i 1955 på kalk -& fossilholdig jordsmonn - Argilo-calcaire.
Område
Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.
Produsjonsmetode
Håndplukkede druer fra sertifisert økologisk vinmark plantet i 1955. Druene presses som hele drueklaser og gjærer naturlig i ståltank. Vinen ligger 6 måneder på bunnfall før degorgering, og videre modning på flaske i minimum 4 år. Vinen er Brut Nature og er kun tilsatt minimale mengder svovel etter fullført alkoholgjæring og ved degorgering. Total svovel er likevel under 30 mg/l hvor 4mg/l er fri svovel. Syre 6,08 g/l, sukker 0,48 g/l, ph 3,3.