
Rødvin
Mosse Le Gros
Klar ungdommelig transparent rød. God parfymert duft mot skogsbær, blomster og ferske urter. Fyldig og fruktig med leskende karakter, fin friskhet, sitter godt og lenge. Drikk nå eller innen 4 år etter årgang.
France
Rødvin
Klar ungdommelig transparent rød. God parfymert duft mot skogsbær, blomster og ferske urter. Fyldig og fruktig med leskende karakter, fin friskhet, sitter godt og lenge. Drikk nå eller innen 4 år etter årgang.
France
Produktinformasjon
Dom. Mosse
Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund.
I dag har ekteparet på Domaine Mosse rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou og Coteaux du Layon. Siden 2007 har de også hatt 0,45 hektar med vinmark i Savennieres. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.Deres 2 sønner har siden 2015 mer eller mindre overtatt alt ansvaret for vinmark og viner.
Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske skiferholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer hovedsakelig som Vin de France.
Domaine Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren med flott frukt, duft og smak av sitrus, hvite blomster og mineraler. På ganske kort tid har Mosse blitt en referanseprodusent i Loire.
Klar ungdommelig transparent rød. God parfymert duft mot skogsbær, blomster og ferske urter. Fyldig og fruktig med leskende karakter, fin friskhet, sitter godt og lenge. Drikk nå eller innen 4 år etter årgang.
Fra ulike parseller i Anjou på en miks av kalkoldig leire (argile), grus og skifer.
Druene er høstet for hånd og avstilkes delvis. Druene gjærer naturlig som maceration carbonique i 10 dager før pressing, og vinen avslutter gjæringen uten skallkontakt. Underveis presses også grolleau gris uten skallkontakt direkte i juicen. Vinen modner på sement i 9 måneder før den tappes ufiltrert med minimale mengder svovel tilsatt.
Gamay 20% , Grolleau 50%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.