Hvitvin

Radikon Slatnik -s-

Italy

Vinmonopolet 779,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fyldig.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 80% , Tocai Friulano 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 150cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5241971
  • Vinmonopol11936405
  • LuktGyllengul.
  • SmakFrisk, fyldig.
  • FargeSitrus og blomster.
  • ProdusentRadikon
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Friuli-Venezia Giuli
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Radikon

Om produsenten

Once you go orange, you don´t go back!

Radikons 12 hektar store eiendom ligger i Oslavia helt nordøst i Friuli Venezia, bokstavelig talt på grensen mot Slovenia. Her produserer i dag Sasa Radikon viner slik besteforeldrene gjorde i generasjonene før dem. Hos Radikon har de en naturlig tilnærming til vinmakingen hvor allt gjøres helt uten bruk av kunstige eller kjemiske hjelpemidler.

Med høy plantetetthet, svært lav avkasting og en "hands off" tilnærming i kjelleren, lager Radikon i dag noen av de beste hvite og røde vinene i området. Alle druer høstes manuelt og gjærer i store koniske tiner (Stående gjæringstanker i slavonsk eik).

Skallkontakten/maserasjonstiden varierer fra 10 dager (på "S" linjen Pinot Grigio og Slatnik), via 45 til 60 dager for Merlot og helt opp til 3-4 måneder for de andre vinene. Druene som dyrkes er Merlot, Tokai Friulano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ribolla Gialla og Pinot Grigio.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, avstilket, spontangjæret med 10 dgr skallkontakt, lagring i18 md på slavonske fat på 25-35 hl.

Druetyper

Chardonnay 80% , Tocai Friulano 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.