Om produsenten
På få år har Savage Wines oppnådd kultstatus i hjemlandet Sør-Afrika. Etter 15 år som vinmaker ved Cape Point Vineyards har Duncan Savage blitt godt kjent for sine ferdigheter som vinmaker.
Med elegant presisjon og en "hands-off" holdning har alltid vinene fått strålende kritikker og rosende omtale. I tillegg til sine viner under Savage-etikett, har Duncan startet "The Project". Sør-Afrika har sine sosiale utfordringer, og målet med The Project er å skape en mer bærekraftig vinproduksjon for alle involverte.
Karakteristikk
En vin lys på farge samtidig som den er kompleks med duft av røde hagebær. I munnen har vinen en svært flott fruktkarakter som innbyr til flere slurker, og en behagelig avslutning med medie tanniner. Prøv sammen med retter av lyst og rødt kjøtt, krydrede retter og som et rødvinsalternativ til fisk med kraftig tilbehør.
Jordmonn
Fra bush vines som ikke blir vannet på toppen av fjellet Piekenierskloof, ca 2,5 time kjøring nord for Cape Town.Vinmarken "Soldaat" med Grenache var plantet i 1974, og Cinsault var plantet i 1983. Begge disse vinmarkene er plantet på kompakt sandstein hvor delen med cinsault har innslag av litt leire. Syrah ble plantet på skiferholdig jordsmonn i 2001.
Område
Piekenierskloof er et lite, høytliggende underområde i de nordvestlige delene av Swartland. Temperaturen her er betydelig kjøligere enn i det sentrale Swartland, og denne delen er sterkt påvirket av kysten i vest. Jordsmonnet er skrinnere, og man får som oftest druer med lysere farge og høyere syre fra dette området.
Produksjonsmetode
Druene plukkes for hånd og gjærer naturlig sammen i gjæringskar. Ca 70% hele drueklaser gjærer i en lukket sementtank med noe overpumping, og 30% av druene er avstilket. Vinen gjennomgår malolaktisk gjæring i brukte 500-liters franske eikefat, før den lagres videre i 9 måneder i 1600 og 2400 liter foudre. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Cinsault 46%
, Grenache 48%
, Syrah 6%