Karakteristikk
Flott og aromatisk hvitvin som viser god struktur i munnen. Vinen har en god struktur og friske toner av fersken og sitrus. Fungerer utmerket som tørsteslukker eller til vegetariske retter eller retter med noe krydder.
Jordmonn
Fra kalk -& leirholdige vinmarker
Område
Sussex har historie for vinproduksjon i over 2000 år, men den nå mer modernevinproduksjonen daterer seg tilbake til begynnelsen av 70-tallet. De fleste av vinmarkene i Sussex er plantet sørvendt for best mulig soleksponering.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som vinifiseres separat. Alt gjærer naturlig.Ortega avstilkes og fottråkkes. Etter 10 dagers skallkontakt presses druene over i ståltank hvor den avslutter alkoholgjæringen. Videre ligger vinen en måned i gamle fat før den overføres til betongfat i 6 måneder.Nesten all bacchus og madeleine angevine gjærer sammen i ståltank, og en liten del av druene gjærer separat med noen dagers skallkontakt og lagring i gamle fat.Muller thurgau presses som hele drueklaser og gjærer i ståltank.Etter cirka 9 måneder blandes vinen i ståltank og tappes ufiltrert med minimale mengder svovel tilsatt.Sukker 0,2g/l, syre 5,7, fri So2 under 10mg/l, 5333 flasker produsert.
Druetyper
Bacchus 12%
, Chardonnay 15%
, Ortega 60%
, Schönburger 13%