Produsent
Tillingham Wines
Om produsenten
Tillingham holder til i East Sussex og er den siste tilveksten av svært spennende vinprodusenter fra England.
Eier, vinmaker og gründer Ben Walgate vokste opp i en familie hvor dagene bestod av restaurant -& hotelldrift. Etter lang fartstid i restaurantyrket fullførte Ben sin businessutdannelse, og hadde da blant annet skissert ut en langsiktig plan for en selvforsynt eiendom med restaurant og overnatting, samt med tilhørende vinmarker
Etter flere år som sjef hos en av de ledende produsentene av musserende vin kom Ben over den relativt forlatte eiendommen Tillingham halvannen times togtur sørøst fro London.Tillingham har jordbrukshistorikk tilbake til 1300-tallet, og Ben så med en gang potensialet for vinmarker i det perfekt kuperte landskapet som omkranset bygningene.
Den gamle stallen ble modernisert og gjort om til et vineri, og kontrakter med druebønder i nærområdet ble inngått. De første vinmarkene ble også plantet på eiendommen.De første vinene til Tillingham ble produsert så sent som i 2017, og fra årgang 2018 har vinene vært tilgjengelig i Norge. Fra årgang 2020 produserer Tillingham også viner fra sine egne dyrkede druer.
Vinene produseres så naturlig som mulig. Det sprayes ikke i vinmark, ingen unødvendige tilsetningsstoffer tilføres vinen og vinene tappes med minimale svovelverdier
Karakteristikk
Flott og aromatisk hvitvin som viser god struktur i munnen. Vinen har en god struktur og friske toner av fersken og sitrus. Fungerer utmerket som tørsteslukker eller til vegetariske retter eller retter med noe krydder.
Jordmonn
Fra kalk -& leirholdige vinmarker
Område
Sussex har historie for vinproduksjon i over 2000 år, men den nå mer modernevinproduksjonen daterer seg tilbake til begynnelsen av 70-tallet. De fleste av vinmarkene i Sussex er plantet sørvendt for best mulig soleksponering.
Produsjonsmetode
Håndplukkede druer som vinifiseres separat. Alt gjærer naturlig.Ortega avstilkes og fottråkkes. Etter 10 dagers skallkontakt presses druene over i ståltank hvor den avslutter alkoholgjæringen. Videre ligger vinen en måned i gamle fat før den overføres til betongfat i 6 måneder.Nesten all bacchus og madeleine angevine gjærer sammen i ståltank, og en liten del av druene gjærer separat med noen dagers skallkontakt og lagring i gamle fat.Muller thurgau presses som hele drueklaser og gjærer i ståltank.Etter cirka 9 måneder blandes vinen i ståltank og tappes ufiltrert med minimale mengder svovel tilsatt.Sukker 0,2g/l, syre 5,7, fri So2 under 10mg/l, 5333 flasker produsert.
Druetyper
Bacchus 12%
, Chardonnay 15%
, Ortega 60%
, Schönburger 13%