Rødvin

Eduardo T. Acosta Pirrera Nerello Masacalese

Første utgave av denne vinen der det er laget i 1071 flasker. Lys delikat farge med flott floral og rødbærsdrevet frukt og tydelige mineralkarakter. Fløyelsmyk men med Nerellos umiskjennelige tanninstruktur. Fast,frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste rød kjøtt typer, gjerne med bakte grønnsaker til. Drikk i dag eller la ligge i inntil 12 år.

Italy

Vinmonopolet 499,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fast og frisk med mineralpreg. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nerello Mascalese 85% , Nerello Cappuccio 10% , Carricante 2% , Minella bianca 3%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4642740
  • Vinmonopol5483801
  • LuktLys burgunderrød.
  • SmakFast og frisk med mineralpreg. Lang.
  • FargeDuft av mørke bær, mineraler og urter.
  • ProdusentEduardo Torres Acosta
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eduardo Torres Acosta

Om produsenten

Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.

De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.

Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.

Karakteristikk

Første utgave av denne vinen der det er laget i 1071 flasker. Lys delikat farge med flott floral og rødbærsdrevet frukt og tydelige mineralkarakter. Fløyelsmyk men med Nerellos umiskjennelige tanninstruktur. Fast,frisk og fruktig med stor intensitet og særdeles god lengde. Perfekt til de fleste rød kjøtt typer, gjerne med bakte grønnsaker til. Drikk i dag eller la ligge i inntil 12 år.

Jordmonn

Fra en enkelt plott på 0,5 ha. i kommunene Sciaranuova på nordsiden av Etna på 850 moh. plantet som frittstående Albarello. Jordsmonnet består av fin sand og småsteiner fra et vulkansk utbrudd i 1614

Produksjonsmetode

Håndhøstete druer spontanfermemntert i tank med 15 dagers skallkontakt. Deretter modnet 16mnd i slavonske botte.

Druetyper

Nerello Mascalese 85% , Nerello Cappuccio 10% , Carricante 2% , Minella bianca 3%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.