card image
Alheit Vineyards

The Holy Grail fra Hermanus - Kultviner av ypperste kvalitet!I alle land er det noen som blir erklært som ikoniske innen sitt fagfelt, og Chris -& Suzann Alheit er helt klart en av dem i Sør-Afrika.Alheit holder til på eiendommen Hemelrand i Hemel-en-Aarde cirka en halvannen times kjøring øst for Cape Town, og har i tillegg fra 2019 også kjøpt en eiendom med tilhørende vinmarker i Swartland.Alheit får sine druer fra 9 vinmarker drevet av 6 forskjellige bønder, hvor alle vinplantene er over 30 år gamle. I tillegg har de også sine egne plantinger fra 2015 på Hemelrand. Felles for vinmarkene er at alle er dry-farmed og ligger på mer enn 300 meter over havet. Vinmarkene sprayes ikke og det brukes planter istedenfor kobber for å bekjempe sykdommer. Første årgang som ble produsert var 2011, og allerede ved første årgang fikk Alheit en enorm tilhengerskare. Kultstatusen har vokst etterhvert som flere viner har blitt introdusert og det sterke fokuset på enkeltvinmarksviner har vært med på å betydelig løfte omdømmet til sørafrikansk vin. Noen av vinene er knapphetsvarer hvor total produksjon er rundt 1000 liter og blir utsolgt så snart de har kommet på lager.

card image
Antonio Madeira

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra. I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

card image
Arianna Occhipinti

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia. På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda. Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping.  Alle vinene er ufiltrerte.

card image
Az. Agr. Roagna

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat. Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive. Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner. Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

card image
Barouillet

Barouillet fra Bergerac - Bare økologisk velstand i sør-vest.Chateau Barouillet driftes av Vincent Alexis, 8. generasjons vinmaker i familien.Siden 2010 har Vincent fått sertifisert alle sine 45 hektar med vinmark til økologisk, og jobber tett sammen med både sin far og bestefar i vinmarkene.Barouillet er lokalisert i Pomport, midt i Monbazillac- appellasjonen sør i Bergerac.Vinene produseres med biodynamisk tilnærming hvor man følger månefasene, og det eneste som tilsettes vinen er litt svovel ved tapping når det er behov.

card image
Cape Rock Wines

Landskapsarkitekten som tidlig skjønte at det var best å spille på samme lag som naturen.2001 var året Gavin Brand bestemte seg for å skape også et eget navn for familiens viner. Som de fleste andre i området var Gavin oppvokst med å produsere viner til destillasjon for de store kooperativene, men dette var en lite tilfredsstillende tanke for en som ville være med å utvikle noe i Sør-Afrika. Studielån ble investert i vinmarker, og det ble produsert vin for å selge i bulk for cash-flow. Dette ble videre investert i bedre vinmarker, og resulterte i den første vinen under egen etikett i 2005. Økologiske -& biodynamiske prinsipper ble tidlig introdusert i både vinmark og kjellerarbeid, og har resultert i en kraftig økning av kvalitet etterhvert som man har fått mer erfaring. Dette blir spesielt tydelig fra 2013 årgangen og introduksjonen av den nye linjen med Asylum -& Amnestyvinene.

card image
Céline & Laurent Tripoz

Vi kaller Laurent trollmannen fra Tripoz! Sammen med kona Celine lager de noe av de flotteste musserende vi vet om fra Burgund, der alt fra plukking til degorgering skjer alt manuelt! Vinhuset Tripoz ble stiftet av Celine og Laurent Tripoz i 1986 i landsbyen Loché i Macon , hvor de bor, har kjeller og alle sine 12 hektar vinmarker. Vinene og vinmarkene er klassifisert biodynamisk og har vært drevet med minimal intervensjon. Flere av de yngste parsellen har aldri vært sprayet med kjemikalier.

card image
Celler La Salada

Celler La Salada er Toni Carbo sitt lille vinprosjekt.Sammen med sin gode venn Ramón Jané bygget de opp Celler Mas Candi, og Toni Carbo har siden 2012 også uoffisielt laget vin under sin egen etikett kalt Celler La Salada. La Salada er nå offisielt registrert som vinprodusent. Dette er høykvalitets naturlige viner uten noen tilsetningsstoffer som har fått en stjernestatus i naturvinsmiljøet. Toni og konen Anna produserer vin hovedsakelig fra familiens vinmarker som aldri har blitt sprøytet, samt at de har plantet nye vinmarker de siste årene.

card image
Craven Wines

Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch.Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området.De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn.I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen.Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert.Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.

card image
Crystallum

Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay. Som tredje generasjons vinmakere iFinlaysonfamilien,hoppet brødrene PeterAllenog Andrew virkelig etter Wirkolainnenfor HemelenAarde.Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området,og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt &filosofistudier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på100% sauvignon blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, ogvinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 istil internasjonalt.

card image
Dom. de Majas

Domaine de Majas drives av ekteparet Alain og Agnes Carrère. De har en eiendom på 30 hektar som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes. De drev i mange år vinmarkene etter lutte raisonné - prinsipper, men la i 2007 om til økologisk drift for tydeligere å formidle særpreget i sine vinmarker. Tom Lubbe fra Domaine Matassa hjalp dem med omleggingen. Vinmarkene ligger på 350-400 meters høyde i skråninger med meget god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med carignan, grenache noir og macabeu, samt «yngre» stokker (30-35 år) av syrah, cabernet franc, merlot, rolle og chardonnay. Klimaet påvirkes av nærheten til Pyreneene og Middelhavet. Alle vinene gjæres med stedegen gjær i gamle sementtanker, noe rustfritt stål og en liten andel i brukte fat. Stilen er svært terroirdrevet og gjenspeiler Côtes Catalan.

card image
Dom. la Calmette

Domaine la Calmette – Kvalitetsfokusert CahorsMaya & Nicolas møttes under agronom-studiene i 2006, hvor de begge hadde en drøm å bruke den tilegnede kunnskapen videre i vinproduksjon. Etter endt studie, gikk turen videre sammen til ønolog-stidiene, og Domaine la Calmette ble etter hvert stiftet i Cahors i 2014.Området de valgte var et område med stort fokus på terroir, og har valgt vinmarker på platå 350 meter med limestone og store temperaturforskjeller fra dag/natt. Dette bidrar med mer eksplosive aromaer i frukten.Første årgang produsert fra 1 hektar var i 2015, og nå eier de 7 hektar totalt hvor alt blir sertifisert økologisk og biodynamisk med 2019-årgangen.Cahors kan være kjent for en del mørke aromaer og harde tanniner, men gode vinmarker, svært lett ekstraksjon og ingen SO2 tilsatt under vinifikasjon er med på å gjøre vinene fra Domaine la Calmette til noen av de beste i området.

card image
Dom. Matassa

Domaine Matassa ble etablert i 2002 av Tom Lubbe, Nathalie Gauby og Sam Harrop. Etter ervervelsen av vinmarken Clos Matassa på 5-600 meters høyde i Fenouillèdes åsene har ytterligere parseller med gamle vinstokker i fjellsidene blitt kjøpt opp. I dag dyrkes det 14 hektar med bush vines, halvparten situert i fjellene i Coteaux des Fenouillèdes mens halvparten ligger rundt den lille landsbyen Calce på 150-300 meters høyde. Mesteparten av vinstokkene er gamle (60-120 år) og lavtytende (gjennomsnittlig avkastning på 14 hl/ha!!). Hovedsakelig Catalanske sorter blir dyrket Carignan, Grenache (for det meste Lladonner Pelut), Macabeu, Grenache Gris, Muscat d'Alexandrie og Muscat de Petits-Grains. De yngre stokkene (25 -35 år) inkluderer Mourvedre, Cabernet Sauvignon og Viognier. Biodynamiske metoder brukes med minimal intervensjon i kjelleren.

card image
Dom. Mosse

Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund . I dag har ekteparet på Domaine Mosse rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou og Coteaux du Layon. Siden 2007 har de også hatt 0,45 hektar med vinmark i Savennieres. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.Deres 2 sønner har siden 2015 mer eller mindre overtatt alt ansvaret for vinmark og viner.Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske skiferholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer hovedsakelig som Vin de France. Domaine Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren med flott frukt, duft og smak av sitrus, hvite blomster og mineraler. På ganske kort tid har Mosse blitt en referanseprodusent i Loire.

card image
Dom. Vouette et Sorbée

En sagnomsust mikroprodusent med minimale kvanta. Bertrand & Helene Gautherot har i dag 5 hektar fra 6 ulike vinmarker spredt på jordsmonn fra den øvre delen av Jura perioden. ¾ av vinmarkene ligger på Kimmeridge jordsmonn mens den siste fjerdedelen (lieu dit Sorbee) er på Portlandian kalk og forbeholdt Pinot Noir. Bertrand jobber etter biodynamiske prinsipper og har vært sertifisert av Demeter fra 2001 med sterk inspirasjon av sin læremester Anselme Selosse. Vinmarkene ligger i landsbyen Buxières-Sur-Arce i Aube og huset er kalt opp etter de to originale vinmarkene Vouette og Sorbée. Alt arbeid gjøres manuelt og det praktiseres biologisk mangfold i markene. All gjæring skjer med stedegen gjær i 400 liters fat, piecé, foudre og terracotta amfora (!) Avkastningen er minimal og derfor får vi kjøpe et svært begrenset antall flasker.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.