card image
Alheit Vineyards

The Holy Grail fra Hermanus - Kultviner av ypperste kvalitet!I alle land er det noen som blir erklært som ikoniske innen sitt fagfelt, og Chris -& Suzann Alheit er helt klart en av dem i Sør-Afrika.Alheit holder til på eiendommen Hemelrand i Hemel-en-Aarde cirka en halvannen times kjøring øst for Cape Town, og har i tillegg fra 2019 også kjøpt en eiendom med tilhørende vinmarker i Swartland.Alheit får sine druer fra 9 vinmarker drevet av 6 forskjellige bønder, hvor alle vinplantene er over 30 år gamle. I tillegg har de også sine egne plantinger fra 2015 på Hemelrand. Felles for vinmarkene er at alle er dry-farmed og ligger på mer enn 300 meter over havet. Vinmarkene sprayes ikke og det brukes planter istedenfor kobber for å bekjempe sykdommer. Første årgang som ble produsert var 2011, og allerede ved første årgang fikk Alheit en enorm tilhengerskare. Kultstatusen har vokst etterhvert som flere viner har blitt introdusert og det sterke fokuset på enkeltvinmarksviner har vært med på å betydelig løfte omdømmet til sørafrikansk vin. Noen av vinene er knapphetsvarer hvor total produksjon er rundt 1000 liter og blir utsolgt så snart de har kommet på lager.

card image
Anne et Jean-François Ganevat SAS

Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierkært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene. Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. i 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av.For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon.  Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.

card image
Antonio Madeira

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra. I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

card image
Arianna Occhipinti

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia. På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda. Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping.  Alle vinene er ufiltrerte.

card image
Az. Agr. Roagna

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat. Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive. Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner. Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

card image
Barouillet

Barouillet fra Bergerac - Bare økologisk velstand i sør-vest.Chateau Barouillet driftes av Vincent Alexis, 8. generasjons vinmaker i familien.Siden 2010 har Vincent fått sertifisert alle sine 45 hektar med vinmark til økologisk, og jobber tett sammen med både sin far og bestefar i vinmarkene.Barouillet er lokalisert i Pomport, midt i Monbazillac- appellasjonen sør i Bergerac.Vinene produseres med biodynamisk tilnærming hvor man følger månefasene, og det eneste som tilsettes vinen er litt svovel ved tapping når det er behov.

card image
Brunia

Wade Sander er spydspissen i den neste generasjons vinmakere i Sør-Afrika, og allerede i en alder av 30år utmerker han seg med viner med svært høy eleganse og konsentrasjon. Jordbruket drives etter biodynamiske prinsipper i Sondagskloof.

card image
Cape Rock Wines

Landskapsarkitekten som tidlig skjønte at det var best å spille på samme lag som naturen.2001 var året Gavin Brand bestemte seg for å skape også et eget navn for familiens viner. Som de fleste andre i området var Gavin oppvokst med å produsere viner til destillasjon for de store kooperativene, men dette var en lite tilfredsstillende tanke for en som ville være med å utvikle noe i Sør-Afrika. Studielån ble investert i vinmarker, og det ble produsert vin for å selge i bulk for cash-flow. Dette ble videre investert i bedre vinmarker, og resulterte i den første vinen under egen etikett i 2005. Økologiske -& biodynamiske prinsipper ble tidlig introdusert i både vinmark og kjellerarbeid, og har resultert i en kraftig økning av kvalitet etterhvert som man har fått mer erfaring. Dette blir spesielt tydelig fra 2013 årgangen og introduksjonen av den nye linjen med Asylum -& Amnestyvinene.

card image
Céline & Laurent Tripoz

Vi kaller Laurent trollmannen fra Tripoz! Sammen med kona Celine lager de noe av de flotteste musserende vi vet om fra Burgund, der alt fra plukking til degorgering skjer alt manuelt! Vinhuset Tripoz ble stiftet av Celine og Laurent Tripoz i 1986 i landsbyen Loché i Macon , hvor de bor, har kjeller og alle sine 12 hektar vinmarker. Vinene og vinmarkene er klassifisert biodynamisk og har vært drevet med minimal intervensjon. Flere av de yngste parsellen har aldri vært sprayet med kjemikalier.

card image
Celler La Salada

Celler La Salada er Toni Carbo sitt lille vinprosjekt.Sammen med sin gode venn Ramón Jané bygget de opp Celler Mas Candi, og Toni Carbo har siden 2012 også uoffisielt laget vin under sin egen etikett kalt Celler La Salada. La Salada er nå offisielt registrert som vinprodusent. Dette er høykvalitets naturlige viner uten noen tilsetningsstoffer som har fått en stjernestatus i naturvinsmiljøet. Toni og konen Anna produserer vin hovedsakelig fra familiens vinmarker som aldri har blitt sprøytet, samt at de har plantet nye vinmarker de siste årene.

card image
Craven Wines

Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch.Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området.De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn.I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen.Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert.Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.

card image
Crystallum

Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay. Som tredje generasjons vinmakere iFinlaysonfamilien,hoppet brødrene PeterAllenog Andrew virkelig etter Wirkolainnenfor HemelenAarde.Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området,og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt &filosofistudier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på100% sauvignon blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, ogvinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 istil internasjonalt.

card image
Dom. de Majas

Domaine de Majas drives av ekteparet Alain og Agnes Carrère. De har en eiendom på 30 hektar som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes. De drev i mange år vinmarkene etter lutte raisonné - prinsipper, men la i 2007 om til økologisk drift for tydeligere å formidle særpreget i sine vinmarker. Tom Lubbe fra Domaine Matassa hjalp dem med omleggingen. Vinmarkene ligger på 350-400 meters høyde i skråninger med meget god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med carignan, grenache noir og macabeu, samt «yngre» stokker (30-35 år) av syrah, cabernet franc, merlot, rolle og chardonnay. Klimaet påvirkes av nærheten til Pyreneene og Middelhavet. Alle vinene gjæres med stedegen gjær i gamle sementtanker, noe rustfritt stål og en liten andel i brukte fat. Stilen er svært terroirdrevet og gjenspeiler Côtes Catalan.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.