card image
Alheit Vineyards

Alheit er allerede regnet som et ikon innen sitt fagfelt og produserer ærlige viner med stor sjel og finesse rundt Western Cape

card image
Anne et Jean-François Ganevat SAS

Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierkært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene. Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. i 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av.For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon.  Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.

card image
Antonio Madeira

Antonio Madeira har satt vinmarker fra granittholdig jordsmonn i fokus og produserer noen av Portugals mest interessante viner i Dao

card image
Arianna Occhipinti

Arianna Occhipinti er en av verdens mest kjente kvinnelige vinmakere og produserer ærlige viner rundt Vittoria på Sicilia

card image
Az. Agr. Roagna

Luca Roagna er 5. generasjon vinmaker og har løftet eiendommen til en av de mest renommerte produsentene i Piemonte

card image
Barouillet

Barouillet fra Bergerac - Bare økologisk velstand i sør-vest.

card image
Brunia

Wade Sander er spydspissen i den neste generasjons vinmakere i Sør-Afrika, og i en alder av 30år utmerker han seg med viner med høy eleganse

card image
Framtidsrettet og praktisk - økologisk rødvin i 25cl bokser

Fuktige og økologiske viner fra Catalonia

card image
Cap Maritime

Høykvalitets chardonnay og pinot noir fra den kjølige vinområdet Hemel-en-Aarde

card image
Cape Rock Wines

Landskapsarkitekten som tidlig skjønte at det var best å spille på samme lag som naturen.2001 var året Gavin Brand bestemte seg for å skape også et eget navn for familiens viner. Som de fleste andre i området var Gavin oppvokst med å produsere viner til destillasjon for de store kooperativene, men dette var en lite tilfredsstillende tanke for en som ville være med å utvikle noe i Sør-Afrika. Studielån ble investert i vinmarker, og det ble produsert vin for å selge i bulk for cash-flow. Dette ble videre investert i bedre vinmarker, og resulterte i den første vinen under egen etikett i 2005. Økologiske -& biodynamiske prinsipper ble tidlig introdusert i både vinmark og kjellerarbeid, og har resultert i en kraftig økning av kvalitet etterhvert som man har fått mer erfaring. Dette blir spesielt tydelig fra 2013 årgangen og introduksjonen av den nye linjen med Asylum -& Amnestyvinene.

card image
Celler La Salada

Celler La Salada er Toni Carbo sitt lille vinprosjekt.Sammen med sin gode venn Ramón Jané bygget de opp Celler Mas Candi, og Toni Carbo har siden 2012 også uoffisielt laget vin under sin egen etikett kalt Celler La Salada. La Salada er nå offisielt registrert som vinprodusent. Dette er høykvalitets naturlige viner uten noen tilsetningsstoffer som har fått en stjernestatus i naturvinsmiljøet. Toni og konen Anna produserer vin hovedsakelig fra familiens vinmarker som aldri har blitt sprøytet, samt at de har plantet nye vinmarker de siste årene.

card image
Cosmic Vinyaters

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes

card image
Craven Wines

Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch.Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området.De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn.I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen.Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert.Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.

card image
Crystallum

Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay. Som tredje generasjons vinmakere iFinlaysonfamilien,hoppet brødrene PeterAllenog Andrew virkelig etter Wirkolainnenfor HemelenAarde.Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området,og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt &filosofistudier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på100% sauvignon blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, ogvinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 istil internasjonalt.

card image
Dom. de Majas

Domaine de Majas drives av ekteparet Alain og Agnes Carrère. De har en eiendom på 30 hektar som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes. De drev i mange år vinmarkene etter lutte raisonné - prinsipper, men la i 2007 om til økologisk drift for tydeligere å formidle særpreget i sine vinmarker. Tom Lubbe fra Domaine Matassa hjalp dem med omleggingen. Vinmarkene ligger på 350-400 meters høyde i skråninger med meget god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med carignan, grenache noir og macabeu, samt «yngre» stokker (30-35 år) av syrah, cabernet franc, merlot, rolle og chardonnay. Klimaet påvirkes av nærheten til Pyreneene og Middelhavet. Alle vinene gjæres med stedegen gjær i gamle sementtanker, noe rustfritt stål og en liten andel i brukte fat. Stilen er svært terroirdrevet og gjenspeiler Côtes Catalan.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.