Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierklært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.

Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene.

Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. I 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.

Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av. For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon. Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.

Produkter

wine bottle

Hvitvin

Ganevat Champs Poids Cotes du Jura Assemblage

0cl
Kr 559.87 pr.liter

Vinmonopolet

419.90 kr
wine bottle

Rødvin

Ganevat La Croix des Batailles

75cl
Kr 546.53 pr.liter

Vinmonopolet

409.90 kr
wine bottle

Rødvin

Ganevat Poulprix

75cl
Kr 506.53 pr.liter

Vinmonopolet

379.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.