Produsent
Anne et Jean-François Ganevat SAS
Om produsenten
Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierklært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.
Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene.
Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. I 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.
Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av. For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon. Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.
Karakteristikk
Flott vin med dufter av blomster of fersk bærfrukt. Vinen er lett med samtidig en god struktur, og nytes best lett avkjølt etter et lite opphold i karaffel. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, salater eller grillede elementer.
Område
Pinot noir fra Alsace & Jura
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som gjærer naturlig i en kombinasjon av pressede druer, avstilkede druer og hele drueklaser ved 12-14 grader.
Vinen modner i 1 år på en gammel Fordre før den tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.
Druetyper
Pinot Noir 100%