Hvitvin

Brand Riesling Monastery

Flott og nyansert vin hvor druens kvalitet vises på en annen måte enn hva man har blitt vant til. Vinen er avdempet på nese, og i munnen er den svært kompleks med god struktur og lengde. Prøv sammen med skalldyr av høy kvalitet eller lyst kjøtt. Gi gjerne vinen et kort opphold i karaffel før servering.

Germany

Vinmonopolet 354,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrus og mineraler, luftig avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Riesling 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.63 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5242250
  • Vinmonopolnr8357801
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden sitrus og mineraler, luftig avslutning.
  • FargeDuft av stein, sitrus og blomster.
  • ProdusentWeingut Brand
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Germany
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Weingut Brand

Om produsenten

Brødrene Daniel og Jonas, henholdsvis født i 1987 og 1994 er femte generasjons vinmakere i familien Brand i Bockenheim i Pfalz.Daniel la om til økologisk produksjon i 2007, og videre til helt naturlig fremstilling i 2014 da lillebror Jonas også tok del i familieforetaket.Som Tysklands første produsent, produserte de sin første Pet-Nat i 2014.Brand eier nå 18 hektar med vinmark fordelt på druene grauburgunder, pinot blanc, pinot auxerres, chardonnay, riesling, silvaner og portugiser.Noen av vinene produseres med små mengder tilsatt svovel, mens vinene tilgjengelig i Norge er vinene som ikke er tilsatt dette.Dette er viner med sterk personlighet og fremtidens viner fra Tyskland.

Karakteristikk

Flott og nyansert vin hvor druens kvalitet vises på en annen måte enn hva man har blitt vant til. Vinen er avdempet på nese, og i munnen er den svært kompleks med god struktur og lengde. Prøv sammen med skalldyr av høy kvalitet eller lyst kjøtt. Gi gjerne vinen et kort opphold i karaffel før servering.

Jordmonn

Fra den sørvendt topp-vinmarken Klosterschaffnerei i Bockenheim plantet i 1966 rundt det lokale klosteret.Jordmonnet har et topplag av ca 30 cm løss over limestone med høyt innslag av fossiler.

Område

Pfalz er historisk område kjent for å produsere relativt florale viner som sine naboer i Alsace. Terrenget er kupert, og i enkelte vinmarker er det mulig å produsere viner med mindre tropisk preg, og med god fruktighet og syre. Variasjonen er stor i området, og produsentens filosofi og dyktighet har mye å si for sluttresultatet.

Produsjonsmetode

Hele drueklaser fottråkkes, 12 dager skallkontakt, 12md bunnfall på 1200l fat, usvovlet.

Druetyper

Riesling 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.