Om produsenten
Brødrene Daniel og Jonas, henholdsvis født i 1987 og 1994 er femte generasjons vinmakere i familien Brand i Bockenheim i Pfalz.Daniel la om til økologisk produksjon i 2007, og videre til helt naturlig fremstilling i 2014 da lillebror Jonas også tok del i familieforetaket.Som Tysklands første produsent, produserte de sin første Pet-Nat i 2014.Brand eier nå 18 hektar med vinmark fordelt på druene grauburgunder, pinot blanc, pinot auxerres, chardonnay, riesling, silvaner og portugiser.Noen av vinene produseres med små mengder tilsatt svovel, mens vinene tilgjengelig i Norge er vinene som ikke er tilsatt dette.Dette er viner med sterk personlighet og fremtidens viner fra Tyskland.
Karakteristikk
Svært flott hvitvin med god kompleksitet og hvor rieslingens karakter ligger subtilt under den flotte frukten. Nytes best til retter av fisk og skalldyr, retter med krydder eller som et alternativ til lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra jordsmonn med løss og kalk med fossile avleiringer og vinstokker plantet rundt 1978.
Område
Pfalz er historisk område kjent for å produsere relativt florale viner som sine naboer i Alsace. Terrenget er kupert, og i enkelte vinmarker er det mulig å produsere viner med mindre tropisk preg, og med god fruktighet og syre. Variasjonen er stor i området, og produsentens filosofi og dyktighet har mye å si for sluttresultatet.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som gjærer naturlig i temperaturregulert rom som hele drueklaser i 5 dager. Vinen presses og fullfører gjæringen i en gammel Stuckfass (1000-liters eikefat). Videre modning på bunnfall i 7 måneder før vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. Sukker 0,5g/l, syre 6,7g/l, 45hl/ha