Om produsenten
Økologisk og naturlig fra Catalonia
Karakteristikk
Flott oransje farge og frisk duft av epler, fersken og blomster. I munnen har vinen en god konsentrasjon med en strukturert, energisk avslutning. Prøv sammen med grillet fisk elelr skalldyr, risbaserte retter eller grønnsaker.
Jordmonn
Fra vinmarker plantet på kalkholdig jordsmonn med innslag av leire.
Xarel-lo plantet i 1985, Muscat plantet i 2016.
Område
Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig i ståltank med skallkontakt i 20 dager. Videre modning på bunnfall i 500-liters amphora i 8 måneder. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. 14 mg/l total.
Druetyper
Xarel·lo 90%
, Muscat of Alexandria 10%