Hvitvin

Capucha Fossil Branco

Vinen er relativt lite aromatisk på nese, og får nyanserte toner av mineraler, sjø og steinfrukt ved litt luft. I munnen har vinen god struktur etter oppholdet på bunnfall og har en svært tiltalende avslutning med høy mineralitet. Prøv sammen med retter av fisk eller skalldyr, samt som hvitvinsalternativ til retter av lyst kjøtt. Kan med fordel dekanteres.

Portugal

Vinmonopolet 284,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk smak av steinfrukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Arinto 25% , Fernão Pires 60%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.65 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5520358
  • Vinmonopolnr11743301
  • LuktLys gyllen.
  • SmakFrisk smak av steinfrukt.
  • FargeDuft av sitrus og mineraler.
  • ProdusentVale de Capucha
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Portugal
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Vale de Capucha

Om produsenten

Vale de Capucha drives av femte generasjons vinmaker Pedro Marques. Siden Pedro overtok ansvaret, har hele produksjonen på 13 hektar blitt lagt om til økologisk jordbruk med økende innslag av biodynamisk drift. Fokuset er på lokale druer, og de forskjellige kvalitetene man får fram i disse med ulike gjæringsmetoder og lagring. Med Eric Texier som sin mentor er Pedro helt klart en av spydspissene på det "nye" Portugal

Karakteristikk

Vinen er relativt lite aromatisk på nese, og får nyanserte toner av mineraler, sjø og steinfrukt ved litt luft. I munnen har vinen god struktur etter oppholdet på bunnfall og har en svært tiltalende avslutning med høy mineralitet. Prøv sammen med retter av fisk eller skalldyr, samt som hvitvinsalternativ til retter av lyst kjøtt. Kan med fordel dekanteres.

Jordmonn

Druer som er co-planted på kalkholdig jordsmonn med høyt innslag av fossile avleiringer

Område

Vale de Capucha ligger cirka 45 minutters kjøring nord for Lisboa, og er kun 8 km havet i vest. Det er derfor høyt innslag av fossiler i de krittholdige avleiringene i vinmarkene, og dette bidrar med en enorm finesse i vinene.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer fra økologiske vinmarker. Druene presses som hele drueklaser og gjærer naturlig på ståltanker. Vinen gjennomgår malolaktisk gjæring før små mengder svovel tilsettes. Vinen lagres på bunnfall i hele 2 år før den tappes ufiltrert på flaske med minimale svovelverdier.

Druetyper

Arinto 25% , Fernão Pires 60%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.