Hvitvin

Cosmic Vinyaters Gratitud Sauvignon Blanc

Spain

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • God syre og frisk avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sauvignon Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5391396
  • Vinmonopol11223301
  • LuktLys gul.
  • SmakGod syre og frisk avslutning.
  • FargeAromatisk duft av friske urter og blomster.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Jordmonn

Plot «El coll d’olivera» - ECO-sertifisert vinmark plantet 600m over havet. Jordsmonnet er rød kalk og kompakt leire.

Område

Fra Serra del Montmell i Penedes, et høytliggende område i selve kjernen av cavaproduksjon.Området påvirkes sterkt av de kjølige vindene fra øst, så ved naturlig behandling av vinmarkene oppnår man druer med flott konsentrasjon og god syre.

Produksjonsmetode

Druer håndplukkes over i kasser á 10kg.Druene starter gjæring med 2 dagers skallkontakt og presses over i ulike beholdere for videre gjæring og lagring.50% av vinen er i ståltank, 30% av vinen er i gamle fat av kastanjetre på 500 liter, og siste 20% av vinen er i amphora på 200 liter. Tappes ufiltrert med minimale mengder svovel tilsatt.4600 flasker produsert.

Druetyper

Sauvignon Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.