Rødvin

Delienne Beaujolais Maurice

Flott rødfruktskarakter med innslag av hagebær og blomster

France

Vinmonopolet 259,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av modne bær og kjernefrukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 5.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5650916
  • Vinmonopolnr12176501
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av modne bær og kjernefrukt.
  • FargeDuft av knuste bær og blomster.
  • ProdusentMarc Delienne
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Marc Delienne

Om produsenten

Fulgte drømmen til Fleurie MarcDelienne.

Etter et langt liv innen bank og IT i Paris skaffet Marc Delienne seg ekstrajobb hos Domaine de Trevallon i Beaujolais og Alain Graillot i Rhone. Hans drøm var å produsere sin egen vin, og i en alder av 56 år sluttet han i sin dagjobb og kjøpte Chateau de l´Abbaye Saint Laurent d´Arpaye i hjertet av Fleurie i 2015.

Eiendommen er på 4,8 hektar består av 40-80 år gamle vinstokker som driftes biodynamisk og sertifisert med 2019årgangen.

Karakteristikk

Flott rødfruktskarakter med innslag av hagebær og blomster

Jordmonn

Fra sandholdig jordsmonn hovedsakelig fra komprimert granitt og med innsalg av grus.Druene er 100% fra Fleurie.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig som hele drueklaser. Etter 10 dager presses druene og fullfører gjæringen i temperaturregulerte betongfat. Videre modning på samme fat i ytterligere 6 måneder før vinen tappes ufiltrert med kun 10 mg/l svovel svovel tilsatt.

Druetyper

Gamay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.