Hvitvin
Ganevat Champs Poids Cotes du Jura Assemblage
Frisk og typeriktig vin fra Jura med innslag av sitrus, mandler og steinfrukt på duft. I munnen er vinen fyldig med god syre og struktur. Nytes best etter en times opphold i karaffel.
Hvitvin
Frisk og typeriktig vin fra Jura med innslag av sitrus, mandler og steinfrukt på duft. I munnen er vinen fyldig med god syre og struktur. Nytes best etter en times opphold i karaffel.
Produktinformasjon
Anne et Jean-François Ganevat SAS
Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierklært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.
Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene.
Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. I 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.
Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av. For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon. Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.
Frisk og typeriktig vin fra Jura med innslag av sitrus, mandler og steinfrukt på duft. I munnen er vinen fyldig med god syre og struktur. Nytes best etter en times opphold i karaffel.
Fra kalkholdig jordsmonn i det sørlige Jura
Jura er et vinområde i Frankrike som er kjent for sin unike geologi og klima. Jordsmonnet i Jura består hovedsakelig av kalkstein og leire, som gir en god drenering og bidrar til å produsere viner med en karakteristisk mineralitet. Klimaet i Jura er kjølig og maritimt, med kalde vintre og moderate somre. Dette klimaet er ideelt for dyrking av druesorter som Savagnin, Chardonnay og Poulsard. Vinproduksjonen i Jura er preget av tradisjonelle metoder, inkludert lang modning på fat og bruk av flor, som er en type gjærsopp som gir vinen en unik smak og aroma. Jura er spesielt kjent for sine hvite viner, spesielt Vin Jaune, som er en tørr, oksidert vin som modnes i fat i minst seks år.
Håndplukkede druer som presses i Basket Press og gjærer naturlig. Modning på bunnfall i 4 år på gamle 500-liters fat. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.
Chardonnay 60% , Savagnin 40%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.