Produsent
Lourens Family Wines
Om produsenten
Franco Lourens - Top of the whole bunch!
I serien "unge, lovende vinprodusenter i Sør-Afrika", er Franco Lourens på de fleste sin blokk fra 2017-årgangen. Etter å ha jobbet i flere år hos forskjellige vinprodusenter med ulik tilnærming til vinproduksjon, har Franco virkelig funnet sitt kall som assistenten til Chris Alheit.
Filosofien er at arbeidet gjøres i vinmarken, og når druene kommer i kjelleren skal det gjøres minst mulig. Grepene som blitt tatt i vinmakingen er tydeligvis meget korrekte, for vinene viser en enorm eleganse og presisjon.
Karakteristikk
Aromatisk vin med innslag av sitrus og friske, grønne aromaer. I munnen har vinen flott konsentrasjon og behagelig struktur fra de 3 ukene med skallkontakt. Prøv sammen med salater, fisk eller lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra en dry-farmed vinmark planted som Bush Vines på granittholdig jordsmonn i 1996.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines og produsenter som lager ærlige viner med stort fokus.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 21 dager før de fottråkkes.
Vinen modner i 2 gamle eikefat på 500-liter og tilsettes minimale mengder svovel etter malolaktisk gjæring. 4 måneder senere tappes vinen ufiltrert uten ytterligere svovel tilsatt.