Hvitvin

Lourens Skuinskap Steen

South Africa

Vinmonopolet 429,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 10/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av steinfrukt og mineralitet.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.58 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5241997
  • Vinmonopolnr10499601
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av steinfrukt og mineralitet.
  • FargeDuft av sitrus og epler.
  • ProdusentLourens Family Wines
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Lourens Family Wines

Om produsenten

Franco Lourens - Top of the whole bunch!

I serien "unge, lovende vinprodusenter i Sør-Afrika", er Franco Lourens på de fleste sin blokk fra 2017-årgangen. Etter å ha jobbet i flere år hos forskjellige vinprodusenter med ulik tilnærming til vinproduksjon, har Franco virkelig funnet sitt kall som assistenten til Chris Alheit.

Filosofien er at arbeidet gjøres i vinmarken, og når druene kommer i kjelleren skal det gjøres minst mulig. Grepene som blitt tatt i vinmakingen er tydeligvis meget korrekte, for vinene viser en enorm eleganse og presisjon.

Jordmonn

Fra en vinmark på Tierhoek sin gård i Piekenierskloof, ca 2,5 timers kjøring nord for Cape Town. Vimarken er plantet i 1977 på komprimert granitt & sandholdig jordsmonn cirka 750 meter over havet. Franco Lourens deler druer fra denne vinmarken sammen med Chris Alheit.

Område

Piekenierskloof ligger under Citrusdal Mountain district, som igjen er et underområde i Western Cape. Vinmarkene her ligger høyt over havet i meget kupert terreng, og har sterk innflytelse fra kjølige vinder fra havet i vest. Jordsmonnet er skrint og gode produsenter kan produserer viner med høy intensitet og presisjon.

Produsjonsmetode

Druer som er håndplukket som hele drueklaser tidlig på morgenen. Druene presses som hele drueklaser etter 12 timer, og gjærer naturlig på gamle fat. Det gjøres ingen omrøring underveis, og vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. 1080 flasker produsert.

Druetyper

Chenin Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.