Rødvin

Madeira Palhete Ainda

Lys og lett Dao-vin med både innslag av røde bær og sitrusaromaer. Vinen har flott struktur fra det granittholdige jordsmonnet, og vil nytes best lett avkjølt.

Vinmonopolet 369,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 5/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrus, røde bær med en strukturert avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Baga 20% , Bical 20% , Fernão Pires 20% , Jaen 20% , Tinta Amarela 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6081095
  • Vinmonopolnr14644601
  • LuktLys rød.
  • SmakSitrus, røde bær med en strukturert avslutning.
  • FargeRips, markjordbær og blomster.
  • ProdusentAntonio Madeira
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Portugal , Dão
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Antonio Madeira

Om produsenten

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.

I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

Karakteristikk

Lys og lett Dao-vin med både innslag av røde bær og sitrusaromaer. Vinen har flott struktur fra det granittholdige jordsmonnet, og vil nytes best lett avkjølt.

Jordmonn

Fra 4 forskjellige vinmarker plantet på granittholdig jordsmonn og hvor alderen på vinstokkene er mellom 40 og 65 år gamle.

Område

Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.

Produsjonsmetode

Palhete er betegnelsen for når grønne og blå druer gjærer sammen. Druene fottråkkes som hele drueklaser i åpne gjæringskar. Juicen gjærer naturlig, og modnes videre på ståltanker for å bevare primærfrukten. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier

Druetyper

Baga 20% , Bical 20% , Fernão Pires 20% , Jaen 20% , Tinta Amarela 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.