Hvitvin

Ismael Gozalo La Bande del Argilico

VIn med duft av sitrus, urter og mandelkjerne. I munnen er vinen frisk med god fruktkonsentrasjon og balanserende syre. Prøv sammen med retter av salater, lyst kjøtt og fisk -& skalldyr.

Spain

Vinmonopolet 289,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrusfrukt og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Verdejo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.7 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5003363
  • Vinmonopol8126201
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden sitrusfrukt og mineraler.
  • FargeDuft av epler og situs.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Castilla y León
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Karakteristikk

VIn med duft av sitrus, urter og mandelkjerne. I munnen er vinen frisk med god fruktkonsentrasjon og balanserende syre. Prøv sammen med retter av salater, lyst kjøtt og fisk -& skalldyr.

Jordmonn

Fra 2 upodete vinmarker i Nieva.Den ene vinmarken har sandholdig jordsmonn, og den andre vinmarken har sandholdig jordsmonn med høyt innslag av grus. Det lette jordsmonnet gjør at det er mer oksygen tilstede, og druene kan da plukkes relativt tidlig med lave ph-verdier.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid.Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produksjonsmetode

Druene plukkes i 2 omganger. Den første innhøstingen er for lav PH med høy friskhet, lav alkohol og en naturlig gjæring hvor bakterier ikke oppstår grunnet den lave PH-en i mosten. Den andre innhøstingen er for å tilføre modenhet, finesse og struktur. Vinen gjæres ferdig sammen og ligger på det fine bunnfallet i 5,5 måneder før den tappes.

Druetyper

Verdejo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.