Musserende

Ismael Gozalo Nieva York Pet-Nat

Flott vin med usedvanlig dybde som kommer fra de gamle vinstokkene. Vinen har en veldig god fruktkonsentrasjon man sjelden finner i Pet-Nat, og en god lengde som også gjør den anvendelig til retter av fisk, skalldyr og salater.

Spain

Vinmonopolet 300,00 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Karakteristikk

Flott vin med usedvanlig dybde som kommer fra de gamle vinstokkene. Vinen har en veldig god fruktkonsentrasjon man sjelden finner i Pet-Nat, og en god lengde som også gjør den anvendelig til retter av fisk, skalldyr og salater.

Jordmonn

Druene kommer fra et sand -& leirholdig jordsmonn plantet rundt 1878. Denne vinmarken er alltid den første som blir plukket i produsenten i begynnelsen av September. Disse druene har litt lavere pH enn druene som plukkes senere og dette gir litt høyere syre som er ideelt til perlende og musserende vin.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra gamle vinstokker. Druene gjærer naturlig på ståltank, og omstikkes 3 ganger under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenter og døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes på flaske når den har cirka 18 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske. Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler i vinen. Dette er Pétillant Naturel - også kjent som Pet-Nat. De naturlige boblene gjør at vinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.

Druetyper

Verdejo 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5242268
  • Vinmonopol10036401
  • LuktDuft av epler og sitrus.
  • SmakSmak av sitrus og eple. Perlende.
  • FargeLys gul.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Castilla y León
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av sitrus og eple. Perlende.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Verdejo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.