Om produsenten
Domaine Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser og er en referanaseprodusent for ærlig vin produsert i Loire. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren med flott frukt, duft og smak av sitrus, hvite blomster og mineraler.
Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund.
Den daglige driften er videreført til sønnene Sebastian og Joseph og Domaine Mosse har nå rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou, Savenniers og Coteaux du Layon. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.
Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske skiferholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer hovedsakelig som Vin de France.
Karakteristikk
Lys briljant strågul. Frisk, delikat og floral duft av hvite blomster, friske gule epler, steinfrukt og mineraler. Herlig sitrende frisk fruktighet i munnen med flott balanse, fin tekstur og god lengde. Døpt etter Jazz albumet og låten med samme navn til den berømte Archie Shepp!
Produksjonsmetode
Håndplukket, naturlig gjæring, modning på bunnfall i 6 md på gamle fat,ufiltrert.
Druetyper
Chenin Blanc 70%
, Len de l'El 30%