Rødvin

Mother Rock Brutal Rouge

Vinmonopolet 319,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Skogsbær, røde bær med modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.53 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6081103
  • Vinmonopolnr14644701
  • LuktLys rød.
  • SmakSkogsbær, røde bær med modne tanniner.
  • FargeRøde hagebær.
  • ProdusentMother Rock Wines
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Swartland
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Mother Rock Wines

Om produsenten

Mother Rock Wines ble etablert av Johan Meyer i 2014. Han ble raskt nominert som Young Gun of the Year og "Stompy" har siden det rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika.

Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å ha møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt arbeid med enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika sent på 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Han befester og beviser at han er posisjonen verdig gjennom sine pinot noir og chardonnay-baserte signaturviner og med prosjektet Mother Rock. Dette er viner hvor tilnærmingen er mer eksperimentell med en kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer.

Etter 4 år med slit og løfting av store steiner flyttet Johan og Anri inn på sin nye eiendom Plattenklip i 2019, og produserte sin første årgang i 2020 i sitt egne vineri. Øverst på Piketberg i den nordvestlige delen av Swartland har de nå plantet flere hektar med vinmark i tidligere upløyd mark, og alt arbeid er gjort for hånd for å beholde mest mulig oksygen og nitrogen tilstede i jorden... Fra disse vinmarkene vil det komme nye viner i tillegg til vinene som allerede er i produksjon.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer, presset som hele drueklaser, naturlig gjæring over skall fra carignan, ufiltrert, uten tilsatt svovel.

Druetyper

Cinsault 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.