Hvitvin
Mother Rock Wines White
Sitrusdominert og fokusert vin med god fylde. Den viser god stuktur samtidig som den er mineralsk og leskende. Prøv sammen med retter av lys -& rød fisk, salater eller pannestekt/grillet skalldyr.
South Africa
Hvitvin
Sitrusdominert og fokusert vin med god fylde. Den viser god stuktur samtidig som den er mineralsk og leskende. Prøv sammen med retter av lys -& rød fisk, salater eller pannestekt/grillet skalldyr.
South Africa
Produktinformasjon
Mother Rock Wines
Mother Rock Wines ble etablert av Johan Meyer i 2014. Han ble raskt nominert som Young Gun of the Year og "Stompy" har siden det rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika.
Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å ha møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt arbeid med enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika sent på 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Han befester og beviser at han er posisjonen verdig gjennom sine pinot noir og chardonnay-baserte signaturviner og med prosjektet Mother Rock. Dette er viner hvor tilnærmingen er mer eksperimentell med en kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer.
Etter 4 år med slit og løfting av store steiner flyttet Johan og Anri inn på sin nye eiendom Plattenklip i 2019, og produserte sin første årgang i 2020 i sitt egne vineri. Øverst på Piketberg i den nordvestlige delen av Swartland har de nå plantet flere hektar med vinmark i tidligere upløyd mark, og alt arbeid er gjort for hånd for å beholde mest mulig oksygen og nitrogen tilstede i jorden... Fra disse vinmarkene vil det komme nye viner i tillegg til vinene som allerede er i produksjon.
Sitrusdominert og fokusert vin med god fylde. Den viser god stuktur samtidig som den er mineralsk og leskende. Prøv sammen med retter av lys -& rød fisk, salater eller pannestekt/grillet skalldyr.
Chenin Blanc fra granitt og Koffieklip-skifer. Viognier fra komprimert granitt. Grenache blanc fra komprimert granitt og Malmesbury-skifer. Semillion fra granitt med innslag av sand. Harslevelu fra komprimert granitt og leire.
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100år og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Halvparten av druene gjærer 14 grader i en temperaturregulert ståltank.Andre halvdel gjærer i gamle 300-liters fat.Deler av Harslevelu, Semillon og Grenache Blanc er gjæret som hele drueklaser, og ligger med skallkontakt i 4 uker før de presses.Totalt ligger vinen på bunnfallet i 11 måneder før den tappes ufiltrert.
Chenin Blanc 41% , Grenache Blanc 19% , Sémillon 15% , Viognier 25%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.