Rødvin

Occhipinti SP 68 Nero d'Avola e Frappato (magnum)

Ungdommelig rødlilla farge. Flotte aromaer av mørke og røde bær sammen med blomstertoner og ferske urter. Saftig, fruktig og frisk med fine tanniner med smak av mørke og røde bær, med innslag av fersken. Drikkeklar men kan fint oppbevare i 2 til 3 år. Prøv sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller letter retter med okse, lam og svin. Kan med hell matche torsk.

Italy

Vinmonopolet 529,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktig. Preg av kirsebær og litt mandel.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Frappato 70% , Nero d'Avola 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 150cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2941201
  • Vinmonopolnr5873205
  • LuktMiddels dyp blårød.
  • SmakFruktig. Preg av kirsebær og litt mandel.
  • FargeSvalt preg av røde bær, mynte, urter og litt mineraler.
  • ProdusentArianna Occhipinti
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Arianna Occhipinti

Om produsenten

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.

På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Karakteristikk

Ungdommelig rødlilla farge. Flotte aromaer av mørke og røde bær sammen med blomstertoner og ferske urter. Saftig, fruktig og frisk med fine tanniner med smak av mørke og røde bær, med innslag av fersken. Drikkeklar men kan fint oppbevare i 2 til 3 år. Prøv sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller letter retter med okse, lam og svin. Kan med hell matche torsk.

Jordmonn

Sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand.

Område

Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret. Navnet på vinen kommer fra veien som går forbi vinmarken og heter Strada Provinciale 68 (SP68) og som sies å være verdens eldste handelsvei for vin.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avstilket presset og spontangjæret i bertongtanker med 15 dagers skallkontakt. Modnet 6 mnd i betongtanker.

Druetyper

Frappato 70% , Nero d'Avola 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.