Om produsenten
Vin fra den nye verdens underverden!
Det unge og entusiastiske ekteparet Amber -& Taras Ochota turnerte verden i tidlig 2000 med hver sitt vinglass og surfebrett. Tilbake i Australia i 2008 kom de sammen med den første bølgen av naturlige viner.
De produserer småskala i det absolutt toppskiktet, og i 2014 ble de kåret til ”Young Gun of the Year”, en utmerkelse stemt frem av øvrige produsenter som den absolutt mest spennende ”nykommer” i markedet. De byttet etter hvert ut brettet med en spade, og har saumfart Adelaide Hills kuperte terreng på jakt etter det perfekte jordsmonn.
De eier nå en halv hektar høytliggende vinmark fordelt med kvarts og jernholdig jordsmonn. I tillegg drifter de en vinmark med 65 år gamle grenache-stokker i McLaren Vale. Taras er hovedvinmakeren av de to, og har jobbet i blant annet Italia, Sverige og en rekke av både Australias og Californias fremadstormende produsenter som Two Hands og Nepenthe og Kunin, Bonnacorsi, Arcadian, Schrader, Outpost og Hartley-Ostini Hitching Post, kjent fra filmen Sideways.
Vinene er laget etter naturlige metoder med mye håndarbeid. Som surfere flest, sier de ikke nei til litt ”skin-contact”, og vinene kan få opp til 80 dagers skallkontakt for å tilføre struktur i vinen. Dette bidrar til at vinene kan tappes med fornuftig lave svovelverdier.
Karakteristikk
En kjølig stil chardonnay med innslag av epler, flint og sitrus. I munnen er vinen fyldig med høy syre og presisjon. Nytes best etter en times opphold i karaffel. Prøv sammen med lyst kjøtt, fisk eller skalldyr.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som presses som hele drueklaser i en Basket Press. Vinen gjærer naturlig i gamle 228-liters fat og ett nytt 500-liters fat.
Omrøring av vinen blir gjort ukentlig de kommende 6 månedene, og vinen gjennomgår ikke malolaktisk gjæring. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.