Hvitvin

Ochota Barrels Slint Chardonnay

Australia

Vinmonopolet 549,60 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av kjernefrukt og sitrus.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.6%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6173397
  • Vinmonopol14643401
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av kjernefrukt og sitrus.
  • FargeDuft av sitrus, appelsin og blomster.
  • ProdusentOchota Barrels
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Australia , South Australia , Adelaide Hills
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ochota Barrels

Om produsenten

Vin fra den nye verdens underverden!

Det unge og entusiastiske ekteparet Amber -& Taras Ochota turnerte verden i tidlig 2000 med hver sitt vinglass og surfebrett. Tilbake i Australia i 2008 kom de sammen med den første bølgen av naturlige viner.

De produserer småskala i det absolutt toppskiktet, og i 2014 ble de kåret til ”Young Gun of the Year”, en utmerkelse stemt frem av øvrige produsenter som den absolutt mest spennende ”nykommer” i markedet. De byttet etter hvert ut brettet med en spade, og har saumfart Adelaide Hills kuperte terreng på jakt etter det perfekte jordsmonn.

De eier nå en halv hektar høytliggende vinmark fordelt med kvarts og jernholdig jordsmonn. I tillegg drifter de en vinmark med 65 år gamle grenache-stokker i McLaren Vale. Taras er hovedvinmakeren av de to, og har jobbet i blant annet Italia, Sverige og en rekke av både Australias og Californias fremadstormende produsenter som Two Hands og Nepenthe og Kunin, Bonnacorsi, Arcadian, Schrader, Outpost og Hartley-Ostini Hitching Post, kjent fra filmen Sideways.

Vinene er laget etter naturlige metoder med mye håndarbeid. Som surfere flest, sier de ikke nei til litt ”skin-contact”, og vinene kan få opp til 80 dagers skallkontakt for å tilføre struktur i vinen. Dette bidrar til at vinene kan tappes med fornuftig lave svovelverdier.

Produksjonsmetode

Håndpl. druer som presses som hele drueklaser, naturlig gjæring, modning i gamle fat, ingen battonage, ufiltrert, lavsvovlet.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.