Rødvin

Ochota Barrels The Green Room Grenache S

Transparent mørk rød, med delikat nese av solmodne jorbær, blåbær, bjørnebær, blomster, urter og krydder. Saftig, fruktig og fast med lang intens ettersmak. Super vin til svinekjøtt, lam men prøv til kalv og okse, gjerne på grillen. Drikk nå eller prøv undersveis de neste 4 årene.

Australia

Vinmonopolet 349,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Ren, sødmefull frukt med modne bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache 82% , Syrah 18%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.2%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2933232
  • Vinmonopolnr947901
  • LuktMørk rød, blålilla kant.
  • SmakRen, sødmefull frukt med modne bær.
  • FargeRøde bær og skogsbær.
  • ProdusentOchota Barrels
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Australia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ochota Barrels

Om produsenten

Vin fra den nye verdens underverden!

Det unge og entusiastiske ekteparet Amber -& Taras Ochota turnerte verden i tidlig 2000 med hver sitt vinglass og surfebrett. Tilbake i Australia i 2008 kom de sammen med den første bølgen av naturlige viner.

De produserer småskala i det absolutt toppskiktet, og i 2014 ble de kåret til ”Young Gun of the Year”, en utmerkelse stemt frem av øvrige produsenter som den absolutt mest spennende ”nykommer” i markedet. De byttet etter hvert ut brettet med en spade, og har saumfart Adelaide Hills kuperte terreng på jakt etter det perfekte jordsmonn.

De eier nå en halv hektar høytliggende vinmark fordelt med kvarts og jernholdig jordsmonn. I tillegg drifter de en vinmark med 65 år gamle grenache-stokker i McLaren Vale. Taras er hovedvinmakeren av de to, og har jobbet i blant annet Italia, Sverige og en rekke av både Australias og Californias fremadstormende produsenter som Two Hands og Nepenthe og Kunin, Bonnacorsi, Arcadian, Schrader, Outpost og Hartley-Ostini Hitching Post, kjent fra filmen Sideways.

Vinene er laget etter naturlige metoder med mye håndarbeid. Som surfere flest, sier de ikke nei til litt ”skin-contact”, og vinene kan få opp til 80 dagers skallkontakt for å tilføre struktur i vinen. Dette bidrar til at vinene kan tappes med fornuftig lave svovelverdier.

Karakteristikk

Transparent mørk rød, med delikat nese av solmodne jorbær, blåbær, bjørnebær, blomster, urter og krydder. Saftig, fruktig og fast med lang intens ettersmak. Super vin til svinekjøtt, lam men prøv til kalv og okse, gjerne på grillen. Drikk nå eller prøv undersveis de neste 4 årene.

Jordmonn

Fra en vinmark ved Onkaparinga Hills med svært gamle stokker i Mc Laren Vale. Rød leire over dyp limestone.

Område

McLaren Vale i South Australia, ca. 1 times kjøring sør for Adelaide. Området var en av de første som ble plantet for vinproduksjon i 1838,. Med kystlinjen kun noen få kilometer unna, er McLaren Vale et godt område for økologisk vinproduksjon, da den avkjølende brisen blåser vekk eventuelle sykdommer. Om vinteren er det lite nedbør, og ingen fare for frost i vinmarkene.

Produsjonsmetode

85% hele drueklaser.Spontangjæret. 80dg. skallkontakt. Ufiltrert.

Druetyper

Grenache 82% , Syrah 18%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.