
Rødvin
Rødvin
Produktinformasjon
Patrick Sullivan
Patrick Sullivans viner er svært vanskelige å få tak i og han selger de ut nesten før de er ferdige. Denne unge, entusiastiske og ikke minst talentfulle mannen har på svært kort tid etablert seg som en av de mest ettertraktede produsentene i Australia, ikke minst blant sine likemenn og kvinner.
Etter å ha reist i Europa i to år kom Patrick tilbake til Australia for å studere vinmaking, men fant fort ut at dette ikke var hans måte å lage vin på. Han droppet av og fulgte heller sin overbevisning om at vinen ble til i vinmarkene og tok da heller vitikulturutdannelse med botanikk som hovedfag.
Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin på Tumblestone Farm i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria, og er nabo med ikoniske Bill Downie. Her produserer de høykvalitets Chardonnay og pinot noir fra biodynamiske vinmarker på vulkansk jordsmonn.
Patrick mener at det best egnede druematerialet kommer fra sunne vinmarker. Patrick følger disse prinsippene også i kjelleren der det råder en tydelig hands off mentalitet slik at druematerialet kan få uttrykke mest mulig frukt og opphav.
Alle druer håndhøstes, det benyttes stor andel hele klaser, spontafermentering i brukte fat, sementegg eller glassfibertanker, lang skallkontakt og modning på nøytrale beholdere. Før tapping er det ingen filtrering og minimal bruk av sulfitt.
Fra enkelvinmarken Manilla plantet med MV6-klone på vulkansk jordsmonn i 1982 som en egen "Clos" på 350 meters høyde. Vinen er oppkalt etter Ada River som renner rett ved siden av vinmarken.
Gippsland er en av Victorias største områder geografisk sett, men av av de minste med tanke på dyrkede vinmarksområder. Gippsland er kjent for sitt kjølige klima og varierte jordsmonn, som gir gode forhold for vindyrking. Området er spesielt kjent for produksjon av pinot noir og chardonnay. Vinmarkene i Gippsland er ofte små og familiedrevne, og mange av dem praktiserer bærekraftig og økologisk vinproduksjon.
Håndplukkede druer som kjøles ned over natten, avstilkes og gjærer naturlig i ståltank i 3 uker før pressing over i 3-5 år gamle 228-liters fat for videre modning i 11 måneder.
Pinot Noir 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.