Hvitvin
Radikon Ribolla Giala 100cl
Flott gul, gyllen farge. Forførende og parfymert duft av aprikos, tørket frukt, blomster ogmineraler. Fantastisk munnfølese av fersken og aprikoser. Fast fyldig og delikat med god konsentrasjon og lengde.
Hvitvin
Flott gul, gyllen farge. Forførende og parfymert duft av aprikos, tørket frukt, blomster ogmineraler. Fantastisk munnfølese av fersken og aprikoser. Fast fyldig og delikat med god konsentrasjon og lengde.
Produktinformasjon
Radikon
Once you go orange, you don´t go back!
Radikons 12 hektar store eiendom ligger i Oslavia helt nordøst i Friuli Venezia, bokstavelig talt på grensen mot Slovenia. Her produserer i dag Sasa Radikon viner slik besteforeldrene gjorde i generasjonene før dem. Hos Radikon har de en naturlig tilnærming til vinmakingen hvor allt gjøres helt uten bruk av kunstige eller kjemiske hjelpemidler. Med høy plantetetthet, svært lav avkasting og en "hands off" tilnærming i kjelleren, lager Radikon i dag noen av de beste hvite og røde vinene i området. Alle druer høstes manuelt og gjærer i store koniske tiner (Stående gjæringstanker i slavonsk eik).
Skallkontakten/maserasjonstiden varierer fra 10 dager (på "S" linjen Pinot Grigio og Slatnik), via 45 til 60 dager for Merlot og helt opp til 3-4 måneder for de andre vinene. Druene som dyrkes er Merlot, Tokai Friulano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ribolla Gialla og Pinot Grigio.
Flott gul, gyllen farge. Forførende og parfymert duft av aprikos, tørket frukt, blomster ogmineraler. Fantastisk munnfølese av fersken og aprikoser. Fast fyldig og delikat med god konsentrasjon og lengde.
Jordsmonnet kalles "Ponka / Ponca" og er spesielt for området som er svært rikt på mineraler. Dette jordmonnet består av høy andel grå og/eller blå mergel, av og til blandet med leire. Avsetninger fra gammle elver og hav har gitt høyt innhold av kalk. Ponka gir viner med tydelig vekt men også fantatsisk friskhet.
Vingården Radikon ligger på et høydedrag av lave åser i den delen av Friuli som heter Isonzo. Her har de relativt bratte, sør- og sørøstvendte vinmarker med gunstig mikroklima og mineralsk jordsmonn kalt "Ponka". Selve vinområdet heter Olsavia og den nærmeste byen er den slovenske grensebyen Gorizia. Vinmarkene ligger bare et par hundre meter fra Slovenia, nærmest som en Italiensk tunge inn i nabolandet.
Håndhøsting, avstilking, deretter spontanfermenters vinen i store koniske eikefat på 25-35 hl, pigeage gjennomføres 3-4 ganger daglig, etter endt gjæring (ca 30 dager) ligger vinen i kontakt med skallet i 3-4 mnd. hvor vinen også gjennomgår malolaktisk gjæring. Vinen omstikkes før den lagrer videre i 4 år i brukte store fat på 25-35 hl. Vinen tappes ufiltrert og har ikke vært tilsatt sulfitt på noe tidspunkt
Ribolla 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.