Om produsenten
Rennersistas - Rene viner du ikke visste du hadde ventet på. Sammen representerer de fremtidens Østerrike.
Familien Renner har produsert vin i den lille landsbyen Gols siden 1988. Søskene Stefanie og Susanne har vært ansvarlig siden 2015, og i 2020 ble broren Georg med på laget.
I 2021 ga Susanne seg for å konsentrere mer på familien og deres barn.
Søskene Renner har totalt 13 hektar med vinmark som alltid har vært sertifisert økologisk, og fra årgang 2018 ble de også sertifisert biodynamisk. I kjelleren jobber søskene ved hjelp av gravitasjon, og alle vinene gjærer naturlig med en blanding av hele drueklaser, hele bær og pressede druer. Samtlige av hvitvinene gjennomgår skallkontakt i begynnelsen av alkoholgjæringen.
Karakteristikk
Svært flott og innsmigrende Pet-Nat med toner av blomster og røde bær. Nytes som tørsteslukker eller sammen med enkle salater, tapas eller krydret mat. "Babelas" er afrikaansk for fyllesyk, og er en hyllest og feiring til deres mange innhøstinger i Sør-Afrika.
Jordmonn
Fra sand -& leirholdig jordsmonn med lommer av kalk
Område
Burgenland er en vinregion i Østerrike som ligger øst for Wien. Det er en av de fire store vinregionene i landet, og den er kjent for sin rike vintradisjon og varierte vinstiler. Burgenland har et mildt klima og variert jordsmonn, som gir gode forhold for vinproduksjon.
Produksjonsmetode
Druer som presses som hele drueklaser og får en lett rosa farge. Vinen gjærer naturlig på ståltank og tappes på flaske når det er cirka 17g/l sukker igjen i juicen. Vinen gjærer så tørr på flaske, og naturlige bobler har oppstått "pétillant naturel - naturlige bobler"
Druetyper
St. Laurent 50%
, Roesler 50%