Om produsenten
Rennersistas - Rene viner du ikke visste du hadde ventet på. Sammen representerer de fremtidens Østerrike.
Familien Renner har produsert vin i den lille landsbyen Gols siden 1988. Søskene Stefanie og Susanne har vært ansvarlig siden 2015, og i 2020 ble broren Georg med på laget.
I 2021 ga Susanne seg for å konsentrere mer på familien og deres barn.
Søskene Renner har totalt 13 hektar med vinmark som alltid har vært sertifisert økologisk, og fra årgang 2018 ble de også sertifisert biodynamisk. I kjelleren jobber søskene ved hjelp av gravitasjon, og alle vinene gjærer naturlig med en blanding av hele drueklaser, hele bær og pressede druer. Samtlige av hvitvinene gjennomgår skallkontakt i begynnelsen av alkoholgjæringen.
Karakteristikk
Dyp mørk rød. Ungdommelig mørk fersk frukt, med aroma av mørke plommer, skogsbær, uret, hint av anis og krydder. Fyldig og fruktig i munnen, veldig leskende og fersk med fint lett bitt, Lang ettersmak. Nydelig vin til lyse kjøttretter, men kan med hell fungere godt til storfe. Veldig god til bakte grønnsaker og når det brukes ferske urter. Drikk nå eller la ligge i inntil 5 -6 år etter årgang.
Jordmonn
Fra økologiske vinmarker plantet i 1995 og 2004 på sandholdig leire med innslag av kalk.
Produksjonsmetode
2/3 av druene er hele drueklaser som gjærer naturlig med skallkontakt i 12 dager. 1/3 av druene er avstilket og plassert på toppen av gjæringskaret.Vinen lagres videre i 11 måneder på brukte, franske fat.Tappes ufiltrert med lave svovelverdier.TA 5,7 g/lSukker 1,1 g/lTotal SO2 10 mg/l