Rødvin

Roagna Barbaresco

Granatrød farge. Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, tjære, tobakk, krydder og fioler. Fyldig, stram og samtidig elegant smak med en flott struktur. Lang kompleks avslutning med faste finkornede tanniner. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan.

Italy

Vinmonopolet 699,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.
Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Karakteristikk

Granatrød farge. Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, tjære, tobakk, krydder og fioler. Fyldig, stram og samtidig elegant smak med en flott struktur. Lang kompleks avslutning med faste finkornede tanniner. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan.

Jordmonn

Pajè er en historisk vinmark i landsbyen Barbaresco. Roagnas del på 1,84 hektar ligger i et amfi med sørlig sørvestlig eksponering på 250 moh. Jorden er mergel og kalkholdig. Druene herfra kommer fra yngre stokker enn de som går til Barbaresco Pajè.

Område

Barbaresco DOCG består av 3 kommuner Barbaresco, Treiso og Neive, samt den lille fraksjonen San Rocco Senodelvio. Området fikk DOC-status i 1966 blant de første i Italia og startet å produsere enkeltvinmarksviner året etter, og DOCG status fulgte i 1980.

Produksjonsmetode

Håndplukket, avstilket, deretter presset før spontangjæring med 60-75 dager skallkontakt, 4,5 års modning i store fat. Tappet uten klaring og filtrering.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5522966
  • Vinmonopol10440201
  • LuktAroma preget av røde bær og litt tørket frukt, innslag av blomst, lær og lakris, hint av fat.
  • SmakLitt utviklet, fast og saftig, preg av røde bær, te og lær over integrert fat, god lengde.
  • FargeDyp mursteinsrød.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Litt utviklet, fast og saftig, preg av røde bær, te og lær over integrert fat, god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.