Rødvin

Roagna Barolo Pira

Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, kastanje, krydder ogfioler. Fyldig og elegant vin med flott rødfruktskarakter med god struktur. Langkompleks avslutning med finkornede tanniner. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan

Italy

Vinmonopolet 1 199,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6162382
  • Vinmonopol13722501
  • LuktRød.
  • SmakFrisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • FargeKompleks duft av kirsebær, røde bær, fiol, skogbunn og gammelt treverk.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

Karakteristikk

Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, kastanje, krydder ogfioler. Fyldig og elegant vin med flott rødfruktskarakter med god struktur. Langkompleks avslutning med finkornede tanniner. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan

Jordmonn

Monopolvinmarken Pira ligger i landsbyen Castiglione Falletto og ligger som et flottbeskyttet amfi vendt mot Serralunga. Jordsmonnet er svært sammensatt av kalkholdigsand, blå mergel og kalkstein som gir en vin med lav ph og høy eleganse.Eksposisjonen er sørøstlig og marken ligger på 350 moh. Vinstokkenes alder erminimum 50 år gamle. Vinmarken Pira på 4,8833 ha ble kjøpt av Alfredo Roagna i1989, og Roagna er den eneste eieren av denne historiske vinmarken. Vinmarken bletidligere navngitt som Rocca e la Pira, men grunnet lovendring endret til Pira fra og med2005 årgangen

Område

Castiglione Falletto ligger i den østre delen av Barolo i Serralungadalen og regnes somen av de flotteste og mest elegante landsbyene for Barolo produksjon da området harhøy andel kalk og mineraler. Vinene herfra er svært strukturerte med flott duft ogkompleksitet og finkornede, men markante tanniner. Perfekt modne druer ogtradisjonell vinmaking med lang skallkontakt balanserer vinen og viser finessen iområdet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede drueklaser som avstilkes og presses i tradisjonell presse. Vinen gjærernaturlig i store gjæringskar med ca 80 dagers skallkontakt og bruk av den manuelleteknikken ved å dytte ned druehatten for å holde skallet fuktig. Modning i cirka 4 år istore brukte botti og cirka 6 mnd i betong. Tappet uten klaring og filtrering med fornuftig lave svovelverdier

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.