Rødvin

Roagna Barolo Rocche Di Castiglione

Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær og fioler. Fyldig og elegant vin med flott rødfruktskarakter med god struktur. Langkompleks avslutning med finkornede tanniner. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan

Italy

Vinmonopolet 1 199,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr-
  • Vinmonopolnr13722401
  • LuktRød.
  • SmakFrisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • FargeKompleks duft av kirsebær, røde bær, fiol, skogbunn og gammelt treverk.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

Karakteristikk

Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær og fioler. Fyldig og elegant vin med flott rødfruktskarakter med god struktur. Langkompleks avslutning med finkornede tanniner. Klassisk nebbiolo som passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan

Jordmonn

Fra den historiske vinmarken Rocche som ligger helt inntil vineriet til Roagna over vinmarken La Pira. Jordsmonnet er "Rocche di Castiglione" som er basert på limestone og kalkstein, og er ett noe kraftigere jordsmonn enn nabomarken La Pira.Roagnafamilen har eid vinmarken på 0,49 hektar siden 2016.

Område

Castiglione Falletto ligger i den østre delen av Barolo i Serralungadalen og regnes somen av de flotteste og mest elegante landsbyene for Barolo produksjon da området harhøy andel kalk og mineraler. Vinene herfra er svært strukturerte med flott duft ogkompleksitet og finkornede, men markante tanniner. Perfekt modne druer ogtradisjonell vinmaking med lang skallkontakt balanserer vinen og viser finessen iområdet.

Produsjonsmetode

Håndplukkede drueklaser som avstilkes og presses i tradisjonell presse. Vinen gjærernaturlig i store gjæringskar med ca 80 dagers skallkontakt og bruk av den manuelleteknikken ved å dytte ned druehatten for å holde skallet fuktig. Modning i cirka 4 år istore brukte botti og cirka 6 mnd i betong. Tappet uten klaring og filtrering med fornuftig lave svovelverdier

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.