Produsent
Scions of Sinai
Om produsenten
Bernhard Bredell er en flott representant for de unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.
Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.
I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos en produsent i området, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard hadde vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.
Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.
Karakteristikk
En vin med en livlig lys farge og duft av knuste bringebær og blomster. I munnen er vinen saftig med herlig fruktsødme og god struktur. Med sin lave alkoholprosent nytes den best lett avkjølt gjerne sammen med retter av lyst kjøtt, tapas og pizza.
Jordmonn
Fra 2 vinmarker plantet i 1975 og 1976.Jordsmonnet er sandholdig, komprimert granitt uten det vanlige topplaget av leire. Dette gir vinplanter hvor man kan høste tidligere for en mer friskere vinstil.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Druene er håndhøstet tidlig om morgenen, og gjæres på ulike måter. En del av vinen gjennomgår en semi maceration carbonic som hele drueklaser, og noe er avstilket og fottråkket. Druene gjærer naturlig i 2 uker før de blir presset i en gammel basket presse. Vinen får så 6 måneders opphold på gamle eikefat for gjennomgang av malolaktisk gjæring. Vinen tilsettes fornuftig lave svovelverdier før gjæring og ved tapping. Tappes ufiltrert. 2266 flasker produsert.
Druetyper
Cinsaut 87%
, Pinotage 13%