Hvitvin

Scions of Sinai Rocinante

Vinmonopolet 369,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrus, epler og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 60% , Grenache Blanc 30% , Roussanne 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.58 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6027379
  • Vinmonopol14402501
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden sitrus, epler og mineraler.
  • FargeDuft av steinfrukt og blomster.
  • ProdusentScions of Sinai
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Stellenbosch
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Scions of Sinai

Om produsenten

Bernhard Bredell er det siste tilskuddet av unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.

Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.

I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos Winery of Good Hope, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard har vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.

Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.

Jordmonn

Fra 3 vinmarker i Stellenbosch plantet på granittholdig jordsmonn. Chenin blanc fra rundt vineriet i Lower-Helderberg og grenache blanc og rousanne plantet i 2007 i Voor Paardeberg.

Område

Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.

Produksjonsmetode

Druene er høstet samme dag fra 3 ulike vinmarker og gjennomgår en naturlig gjæring med 1 døgns skallkontakt før pressing. Juicen co-fermenterer videre i ståltank for videre modning foregår i gamle eikefat. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.

Druetyper

Chenin Blanc 60% , Grenache Blanc 30% , Roussanne 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.