Produsent
Scions of Sinai
Om produsenten
Bernhard Bredell er en flott representant for de unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.
Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.
I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos en produsent i området, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard hadde vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.
Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.
Karakteristikk
En aldeles nydelig Flor-vin med masse frukt og finesse. Vinen har de klassiske aromaene av sjø og nøtter fra Flor-modning, og dette er perfekt balansert med sitrus -& blomsteraromaer. I munnen er vinen strukturert med innslag av druekjøtt, fersken, mineraler og salinitet. Nytes best ikke for avkjølt og gjerne med faste oster, lyst kjøtt, sopp og grønnsaker eller som en meditasjonsvin. 960 flasker produsert hvorav 840 kommer til Norge.
Jordmonn
Fra to vinmarker med bush vines på skrint granittholdig jordsmonn med quarts, feldspat og sand.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer som pinotage. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som presses forsiktig med håndflatene og gjærer naturlig med skallkontakt i 5 uker før pressing. Vinen modner på bunnfall i 11 måneder på to gamle fat som ikke toppes helt opp og dermed får et topplag av Flor som er med på å beskytte vinen. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. 1100 flasker produsert hvorav 860 kommer til Norge.
Druetyper
Chenin Blanc 51%
, Grenache Blanc 49%