Produsent
Scions of Sinai
Om produsenten
Bernhard Bredell er en flott representant for de unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.
Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.
I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos en produsent i området, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard hadde vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.
Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.
Karakteristikk
Flott vin med lett gyllen farge og aroma as situs, mandler og sitrongress. I munnen har vinen en god stuktur med innslag av situs og steinfrukt og en leskende avslutning. Nytes best ved 12-15 grader, og gi gjerne vinen et kort opphold i karaffel før konsum.
Jordmonn
Chenin blanc fra en dry-farmed vinmark plantet i 1978 med komprimert granitt og silica helt sør i Stellenbosch. Grenache blanc på sandholdig komprimert granitt plantet med sørøstlig eksponering i 2011 i Voor-Pardeberg på grensen til Swartland.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer hvor Grenache blanc avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 26 dager før pressing. Chenin Blanc presses som hele drueklaser og gjæres naturlig. Vinen blandes og modnes med ett topplag av Flor i 8 måneder. Det tilsettes minimalt med svovel etter malolaktisk gjæring, og ingen svovel ved tapping. Syre 5,7g/l, sukker 1,4 g/l, fri svovel 0, 1200 flasker produsert, 240 til Norge.
Druetyper
Chenin Blanc 51%
, Grenache Blanc 49%