Musserende

Testalonga Who is the ninja? Keykeg

Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Testalonga Wines

Om produsenten

Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.

Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.

Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.

I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!

Jordmonn

Chenin Blanc fra en 4 hektar stor vinmark plantet som bush vines på komprimert granitt og sand i 1961 ved Piketberg nordvest i Swartland.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100år og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig ved 8 grader i fiberglass-tanker. Juicen omstikkes hele 6 ganger under gjæringsprosessen for å kvitte seg med mest mulig sedimenter. Dette bidrar sterkt til å få en klar fruktkvalitet uten bakterielle problemer. Ved 15g restsukker i juicen tappes den på keg, og fullfører gjæringen der. Vinen er ufiltrert og ikke tilsatt svovel. Restsukker under 2g, syre 8,3, pH 3,12.

Druetyper

Chenin Blanc 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr6030266
  • Vinmonopol-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentTestalonga Wines
  • Årgang-
  • Land, distrikt South Africa , Swartland
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistUnico
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Chenin Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Volumn 3000cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.