Produsent
Selezione di Luca Roagna
Karakteristikk
Dyp rød. Tiltalende duft av kirsebær og bringebær, blomster og kalkmineraler. Frisk, bløt og fyldig. Lang ettersmak. Fast smaksrik hvit fisk, lyst kjøtt og fugl, lette retter av rødt kjøtt, milde sauser, samt kittmodnede oster. God og leskende alene.
Jordmonn
Jordsmonnet er variert, men består hovedsakelig av kalkholdig jord med innslag av sand og leire.
Område
Hvert år velger Luca ut de beste små tankene med vin hos venner og kolleger i Piemonte og setter disse sammen til en best mulig vin. Lucas utvalgte viner kommer fra vinmarker med gamle vinstokker i hjertet av Asti-området. Resutlatet er en strukturert, konsentrert og matvennlig barbera slik Luca selv foretrekker den.
Produksjonsmetode
Naturlig gjæret barbera fra 25-35 år gamle stokker fra Asti-sonen. Vinen gjærer med skallkontakt i ca 30 dager og lagres videre på sementtanker og min. 6 mnd i flaske.