Hvitvin

Weingut Brand Wilder Satz Keykeg

Lys strågul vin som fungerer utmerket som tørsteslukker og til mat. Kombinasjonen av den lave alkoholen, frukt og skallkontakt gjør at vinen tilpasser seg rettene enkelt, og du får en vin med passe funk som likevel de fleste vil anerkjenne.Nytes best når den ikke serveres rett fra is/kjøleskap, men ved litt høyere temperatur.

Germany

Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Weingut Brand

Om produsenten

Brødrene Daniel og Jonas, henholdsvis født i 1987 og 1994 er femte generasjons vinmakere i familien Brand i Bockenheim i Pfalz.Daniel la om til økologisk produksjon i 2007, og videre til helt naturlig fremstilling i 2014 da lillebror Jonas også tok del i familieforetaket.Som Tysklands første produsent, produserte de sin første Pet-Nat i 2014.Brand eier nå 18 hektar med vinmark fordelt på druene grauburgunder, pinot blanc, pinot auxerres, chardonnay, riesling, silvaner og portugiser.Noen av vinene produseres med små mengder tilsatt svovel, mens vinene tilgjengelig i Norge er vinene som ikke er tilsatt dette.Dette er viner med sterk personlighet og fremtidens viner fra Tyskland.

Karakteristikk

Lys strågul vin som fungerer utmerket som tørsteslukker og til mat. Kombinasjonen av den lave alkoholen, frukt og skallkontakt gjør at vinen tilpasser seg rettene enkelt, og du får en vin med passe funk som likevel de fleste vil anerkjenne.Nytes best når den ikke serveres rett fra is/kjøleskap, men ved litt høyere temperatur.

Jordmonn

En kombinasjon av løss og leire med høyt innslag av skjell og limestone. Fra vinmarker i landsbyen Bockenheim som er plantet mellom 1994 og 1999.

Område

Pfalz er historisk område kjent for å produsere relativt florale viner som sine naboer i Alsace. Terrenget er kupert, og i enkelte vinmarker er det mulig å produsere viner med mindre tropisk preg, og med god fruktighet og syre. Variasjonen er stor i området, og produsentens filosofi og dyktighet har mye å si for sluttresultatet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra biodynamisk driftede vinmarker. Muller Thurgau presses som hele drueklaser og gjærer sammen med hele bær av riesling.Resterende Riesling får 24 timers skallkontakt før pressing.Kerner er hovedsaklig fra året før og var gjæret med 10 dagers skallkontakt. Silvaner, pinot blanc, Pinot Gris og chardonnay presses etter 18 timers skallkontakt.Vinen gjæres og modnes i en kombinasjon av ståltanker og gamle fat på 225 -& 500-liter.Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. 10,5%, 0,5g sukker, 6,2 syre

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5836580
  • Vinmonopol-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentWeingut Brand
  • Årgang-
  • Land, distrikt Germany , Pfalz
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistUnico
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • -
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Volumn 2000cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.