Rødvin

Cape Rock Wines Amnesty

Flott rødlilla farge, og dufter av røde sommerbær. I munnen er den frisk og behagelig med modne tanniner og leskende ettersmak. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, svin eller kumelksoster. Nytes best mellom 14-18 grader.

South Africa

Vinmonopolet 239,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Cape Rock Wines

Om produsenten

Landskapsarkitekten som tidlig skjønte at det var best å spille på samme lag som naturen.

2001 var året Gavin Brand bestemte seg for å skape også et eget navn for familiens viner. Som de fleste andre i området var Gavin oppvokst med å produsere viner til destillasjon for de store kooperativene, men dette var en lite tilfredsstillende tanke for en som ville være med å utvikle noe i Sør-Afrika. Studielån ble investert i vinmarker, og det ble produsert vin for å selge i bulk for cash-flow. Dette ble videre investert i bedre vinmarker, og resulterte i den første vinen under egen etikett i 2005.

Økologiske -& biodynamiske prinsipper ble tidlig introdusert i både vinmark og kjellerarbeid, og har resultert i en kraftig økning av kvalitet etterhvert som man har fått mer erfaring. Dette blir spesielt tydelig fra 2013 årgangen og introduksjonen av den nye linjen med Asylum -& Amnestyvinene.

Karakteristikk

Flott rødlilla farge, og dufter av røde sommerbær. I munnen er den frisk og behagelig med modne tanniner og leskende ettersmak. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, svin eller kumelksoster. Nytes best mellom 14-18 grader.

Jordmonn

Fra vinmarker med en kombinasjon av rød sand og godt drenert leirjord nær Olifants River

Område

Olifants River er en av Sør Afrikas varmeste vinregioner 300km nord for Cape Town. Området har en historie med å lage svære, udelikate rødviner og lette, fruktige hvitviner hovedsaklig brukt til destillasjon. Cape Rock sine vinmarker ligger utmerket til i forhold til vind og kjølig temperatur fra Atlanterhavet noen kilometer lengre vest, og druene plukkes for hånd relativt tidlig før den store sommervarmen kommer i midten av februar.

Produksjonsmetode

Druer som håndplukkes tidlig på morgenen, og gjæres separat i åpne gjæringskar. Druene er avstilket med unntak av ca 10% syrah som gjæres som hele drueklaser, og juicen gjæres naturlig i åpne gjæringskar. Etter endt gjæring presses druene over i gamle 300-liters franske eikefat hvor den blir liggende i cirka 11 måneder. Vinen blandes 2 uker før den tappes ufiltrert.Sukker 1,8 g, PH 3,47, 5,1 syre.

Druetyper

Grenache 33% , Mourvèdre 33% , Syrah 34%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4164547
  • Vinmonopol1906301
  • LuktBlåbær og modne skogsbær.
  • SmakFriske skogsbær, modne tanniner og lang avslutning.
  • FargeLys lilla med blålig kant.
  • ProdusentCape Rock Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Olifants River
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Friske skogsbær, modne tanniner og lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache 33% , Mourvèdre 33% , Syrah 34%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.