Produsent
Cape Rock Wines
Om produsenten
Landskapsarkitekten som tidlig skjønte at det var best å spille på samme lag som naturen.
2001 var året Gavin Brand bestemte seg for å skape også et eget navn for familiens viner. Som de fleste andre i området var Gavin oppvokst med å produsere viner til destillasjon for de store kooperativene, men dette var en lite tilfredsstillende tanke for en som ville være med å utvikle noe i Sør-Afrika. Studielån ble investert i vinmarker, og det ble produsert vin for å selge i bulk for cash-flow. Dette ble videre investert i bedre vinmarker, og resulterte i den første vinen under egen etikett i 2005.
Økologiske -& biodynamiske prinsipper ble tidlig introdusert i både vinmark og kjellerarbeid, og har resultert i en kraftig økning av kvalitet etterhvert som man har fått mer erfaring. Dette blir spesielt tydelig fra 2013 årgangen og introduksjonen av den nye linjen med Asylum -& Amnestyvinene.
Karakteristikk
Flott rødlilla farge, og dufter av røde sommerbær. I munnen er den frisk og behagelig med modne tanniner og leskende ettersmak. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, svin eller kumelksoster. Nytes best mellom 14-18 grader.
Jordmonn
Fra vinmarker med en kombinasjon av rød sand og godt drenert leirjord nær Olifants River
Område
Olifants River er en av Sør Afrikas varmeste vinregioner 300km nord for Cape Town. Området har en historie med å lage svære, udelikate rødviner og lette, fruktige hvitviner hovedsaklig brukt til destillasjon. Cape Rock sine vinmarker ligger utmerket til i forhold til vind og kjølig temperatur fra Atlanterhavet noen kilometer lengre vest, og druene plukkes for hånd relativt tidlig før den store sommervarmen kommer i midten av februar.
Produksjonsmetode
Druer som håndplukkes tidlig på morgenen, og gjæres separat i åpne gjæringskar. Druene er avstilket med unntak av ca 10% syrah som gjæres som hele drueklaser, og juicen gjæres naturlig i åpne gjæringskar. Etter endt gjæring presses druene over i gamle 300-liters franske eikefat hvor den blir liggende i cirka 11 måneder. Vinen blandes 2 uker før den tappes ufiltrert.Sukker 1,8 g, PH 3,47, 5,1 syre.
Druetyper
Grenache 33%
, Mourvèdre 33%
, Syrah 34%