Hvitvin

Cosmic Vinyaters Connexio

Flott vin med innslag av sitrus og ferskenaromaer fra moscatell. I munnen har vinen en leskende fruktsødme og god struktur fra den korte skallkontakten. Prøv sammen med retter av pannestekt eller grillet fisk og skalldyr, salater eller lyst kjøtt. Nytes best etter et kort opphold i karaffel.

Spain

Vinmonopolet 269,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrus og fersken.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 5% , Moscatell 5% , Xarel·lo 90%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5650833
  • Vinmonopolnr11936801
  • LuktLys gul.
  • SmakSitrus og fersken.
  • FargeSteinfrukt.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Karakteristikk

Flott vin med innslag av sitrus og ferskenaromaer fra moscatell. I munnen har vinen en leskende fruktsødme og god struktur fra den korte skallkontakten. Prøv sammen med retter av pannestekt eller grillet fisk og skalldyr, salater eller lyst kjøtt. Nytes best etter et kort opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra økologisk vinmark plantet av Salva på fossilt, kalkholdig jordsmonn.

Område

Fra Camp del Boter og Serra del Montmell i Penedes, et høytliggende område i selve kjernen av cavaproduksjon. Området påvirkes sterkt av de kjølige vindene fra øst, så ved naturlig behandling av vinmarkene oppnår man druer med flott konsentrasjon og god syre.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig i ståltank. Etter 8-dagers skallkontakt presses druene og vinen lagres videre på bunnfall i ståltank i 4 måneder før den tappes ufiltrert. Underveis omstikkes vinen for å få en naturlig utfelling av sedimenter. Total svovel er under 11 mg/l

Druetyper

Chardonnay 5% , Moscatell 5% , Xarel·lo 90%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.