Hvitvin

Cosmic Desti

Spain

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrus og fersken.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscat of Alexandria 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5650841
  • Vinmonopolnr11936901
  • LuktLys gul.
  • SmakSitrus og fersken.
  • FargeSteinfrukt.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Jordmonn

Fra biodynamisk vinmark plantet på granittholdig jordsmonn i 1999

Område

Emporda er lokalisert nordøst i den spanske delen av Catalonia, helt på grensen til Frankrike. Det er under 50 vinerier registrert i området og litt av grunnen til dette var at området tidligere fokuserte mest på korkproduksjon. Vinmarkene i området er ganske gode for vinproduksjon da jordsmonnet er skrint med mye granitt, og de kjølige vindene fra kysten rett øst bidrar til å holde vinmarkene fri for sykdom.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig i ståltank med skall og stilker. Juicen presses etter 3 ukers skallkontakt og vinen lagres videre på bunnfall i ståltank i 3 måneder før den tappes ufiltrert. Underveis omstikkes vinen for å få en naturlig utfelling av sedimenter. Total svovel er under 9 mg/l

Druetyper

Muscat of Alexandria 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.