Hvitvin

Cosmic Vinyaters Valentia

Spain

Vinmonopolet 399,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig med florale aromaer og lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5391412
  • Vinmonopol11223501
  • LuktKlar lys gul.
  • SmakFrisk og fruktig med florale aromaer og lang ettersmak.
  • FargeFlorale aromaer.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Jordmonn

Fra to biodynamisk driftede vinmark plantet på 200-270 meters høyde på komprimert granitt. Vinmarkene er plantet i henholdsvis 1964 og 1968

Område

Emporda er lokalisert nordøst i den spanske delen av Catalonia, helt på grensen til Frankrike. Det er under 50 vinerier registrert i området og litt av grunnen til dette var at området tidligere fokuserte mest på korkproduksjon. Vinmarkene i området er ganske gode for vinproduksjon da jordsmonnet er skrint med mye granitt, og de kjølige vindene fra kysten rett øst bidrar til å holde vinmarkene fri for sykdom.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallet i 4 dager før pressing. 90% av vinen fullfører gjæringen på ståltank, og resterende 10% i amphora. 60% av vinen modner videre på ståltank og 40% av vinen på gamle kastanjefat i 4 måneder. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. Total So2 8mg/l, total produksjon 3000 flasker hvorav 120 flasker til Norge.

Druetyper

Carignan Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.