Rødvin

Craven Cinsaut

South Africa

Vinmonopolet 309,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk rødbærsfruktighet med gode tanniner. Saftig og delikat. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsaut 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5004569
  • Vinmonopol7161301
  • LuktLys rød.
  • SmakFrisk rødbærsfruktighet med gode tanniner. Saftig og delikat. Lang.
  • FargeFrisk rødbærspreg med blomster og ferske urter.
  • ProdusentCraven Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Stellenbosch , Coastal Region
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Craven Wines

Om produsenten

Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.

Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch. Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området. De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn. I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.

En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen. Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert. Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.

Jordmonn

Fra en vinmark med sandholdig jordsmonn plantet som bush-vines i 1993, 2 km fra havet i False Bay sør i Stellenbosch.

Område

Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller. I sør rundt Somerset West/False Bay er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.

Produksjonsmetode

Håndplukket druer som blir avstilket og spontanfermentert i åpne gjæringskar. Videre modning på gamle 500-liters fat før vinen tappes ufiltrert ned fornuftig lave svovelvedier 10 måneder etter innhøstning.

Druetyper

Cinsaut 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.