Om produsenten
Jeanine & Mick Craven skaper det elegante og det rene fra det litt baktunge Stellenbosch.
Ekteparet Craven produserte sine første viner under egen etikett så sent som i 2014, og de fokuserer på vinmarker i det sørlige Stellenbosch. Disse vinmarkene er betydelig kjøligere og har et mer skrint jordsmonn enn en del av kraftpakkene som produseres lengre nord i området. De vet at gode druer kommer fra økologiske vinmarker med distinkt jordsmonnskarakter, og velger derfor å tappe hver vin med enkeltvinmarksnavn. I gode, friske vinmarker kan man plukke druene tidlig og la druene gjære naturlig da den lave pH-en i juicen gjør at bakterier ikke oppstår.
En del av hvitvinsdruene ligger også med skallkontakt for å få et naturlig uttrekk av antioksidanter, samt å tilføre struktur i vinen. Rødvinsdruene gjæres som hele drueklaser og fot-tråkkes.Alle vinene tappes ufiltrert. Craven omtales nå som en av de mest spennende produsentene fra området.
Karakteristikk
Flott chenin blanc med en frisk sitrusdominert nese med mye dybde. I munnen har vinen en saltaktig mineralitet, konsentrasjon og lang behagelig avslutning. Prøv sammen med retter av fisk -& skalldyr, lyst kjøtt eller salater.
Jordmonn
Fra granitt -& sandholdigjordsmonn fra en vinmark plantet i Polkadraai Hills i 1982. Denne delen av vinmarken har aldri blitt sprayet, og gir viner med dyp konsentrasjon og mye mineralitet.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndplukket druer som presses som hele drueklaser, spontanfermentert og modnet i gamle 500-liters fat. Tappes ufiltrert på flaske etter cirka 7 måneder med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Chenin Blanc 100%