Rødvin

Crystallum Cuvee Cinema Pinot Noir

South Africa

Vinmonopolet 449,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av steinfrukt, modne bær og myke tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.54 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5242185
  • Vinmonopolnr10237701
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av steinfrukt, modne bær og myke tanniner.
  • FargeDuft av kirsebær.
  • ProdusentCrystallum
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Crystallum

Om produsenten

Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay.

Som tredje generasjons vinmakere i Finlayson familien, hoppet brødrene Peter Allen og Andrew virkelig etter Wirkola innenfor HemelenAarde.

Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området, og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt & filosofi studier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på 100% Sauvignon Blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, og vinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 i stil internasjonalt.

Jordmonn

Fra en av de høyestliggende vinmarkene i HemelenAarderegionen. Vinmarken harhøy plantetetthet og er plantet med Dijonklonefra Burgund. Jordsmonnet er enkombinasjon av leire og skifer

Område

Fra et vilt og avskjermet område med kupert terreng. Her var det tidligere mye vinmark,men de fleste vinmarkene har blitt forlatt da det var hardt og krevende å jobbe imarkene her. Det er også svært varmt i området, så de beste druene kommer fravinmarker opp i høyden.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig i en kombinasjon av ca 50% hele druer påbunnen av gjæringstanken i stål og 50% med hele drueklaser på toppen medskallkontakt i 28 dager før vinen overføres til videre lagring i eikefat på 225 liter i 11måneder. 25% av fatene er nye fat.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.